A Corvinus Innovation Research Centre-rel közös ötlettől vezérelve szeptemberben elindítottuk vállalkozásindítási ötletversenyünket, melyre olyan 16-29 év közötti fiatalok jelentkezését vártuk, akik szerettek volna saját vállalkozást indítani, viszont nem volt meg hozzá a szükséges rálátásuk és lehetőségeik.

Az InnoFest keretein belül öt kategóriában vártuk a fiatalok pályázatait, melyek a mentális egészség és jóllét, a fenntartható, zöld Európa, a minőségi oktatás, a vidéki fiatalok lehetőségeinek növelésének, valamint a közlekedés és városok innovációjának témaköreit érintették. A projekt különlegessége volt, hogy minden kategóriának volt egy olyan fiatal nagykövete, aki már saját ötlet alapján elindította vállalkozását, és abban sikereket ért el, ezzel is motiválva a fiatalokat arra, hogy merjék megvalósítani céljaikat.

A projekt három hónapon keresztül több részegységből állt: két webináriumi alkalmon vehettek részt azok, akiknek volt ötletük, és csapatot szerettek volna toborozni maguk mellé, valamint azoknak is lehetőséget biztosítottunk, akik csapattal rendelkeztek, de az ötletükben még bizonytalanok voltak. Ezt követően a kétnapos bootcamp során számos tréning segítségével erősítettük a fiatalokban, hogy miért jó vállalkozni, és ezt hogyan kell hatékonyan és tudatosan csinálni. A fix dátumok és programok mellett biztosítottunk egyéni mentorálási lehetőséget azok számára, akiknek specifikus kérdéseik voltak a saját alap ötletük kapcsán, vagy olykor-olykor egy kis bátorításra és útmutatásra szorultak, ehhez pedig 14 szakmai mentor nyújtott nekik támogatást.

A három hónapot egy online konferencia foglalta keretbe, melyre előzetesen 60 regisztráció érkezett, végül élőben több, mint 70 ember követte nyomon előadásait és panelbeszélgetéseit, a Facebook-on streamelt eseményt pedig azóta is folyamatosan visszanézhetik az érdeklődők, és több tucat ember él is ezen lehetőséggel. A konferencia meghívott előadóit is igyekeztünk az egész programsorozathoz igazítani, így minden, az öt fent megjelölt témakörből, illetve, a vállalkozásindítás, a startupok világából is neves szakembereket, a témához releváns és érdekes információkkal szolgálni tudó hozzáértőket invitáltunk meg.

Az InnoFest vállalkozási ötletversenyt nagy érdeklődés övezte, így várhatóan a jövőben is szeretnénk ilyen módon motivációt és lehetőséget biztosítani a tehetséges fiatalok számára.

Az InnoFest Vállalkozásindítási Ötletverseny végeredménye a következő:
 1. helyezett: A Charitask csapata, nyereményük az Oktogon Ventures felajánlásából egy több alkalmas mentoring program!
 2. helyezett: A HandExo csapata, nyereményük az MCC Vezetőképző Akadémia felajánlásából bemutatkozási lehetőség tehetséggondozási programjuk keretein belül!
 3. helyezett: A Foody Wood csapata, nyereményük a Danube Cup felajánlásából egy bécsi utazás a Danube Cup Pitch versenyre!
 A zsűri különdíját a Varázslóképző projekt nyerte el.

 

Ez is érdekelhet