Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

A hatékonyabb ifjúsági érdekképviselet érdekében háromnapos képzés volt Székesfehérváron

Országszerte harmincöt szervezettől érkeztek fiatalok a Nemzeti Ifjúsági Tanács Vezetőképzőjére Székesfehérvárra október 18-án. A háromnapos, hetven résztvevős, rendezvénnyel a NIT célja az volt, hogy olyan gondolkodó, cselekvő, és aktív fiatalokat képezzenek, akik ifjúsági munkájukkal hozzájárulnak a társadalom formálásához. Az ifjúsági szervezetek vezetői három szekció keretében kaptak felkészítést ahhoz, hogy a jövő értékteremtő civil szervezeteit eredményesen képviselhessék.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

A Vezetőképzőt vendégül látó Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszöntőjében kiemelte, hogy a városvezetés nyitott a fiatalokkal való párbeszédre és örömmel veszi, hogy az Országos Diákparlament mellett más országos ifjúsági kezdeményezés is a városukba látogat.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács a fiatalok közéleti érdeklődésének fenntartására és a civil társadalmon belüli ifjúsági utánpótlásképzésre külön figyelmet és munkát fordít. Hegedüs Zoltán, a szervezet elnöke szerint a fiatalok érdeklődnek a közélet és az őket érintő ügyek iránt, csak a megfelelő hívószavakra van szükség.

“Számos országos és helyi civil szervezet végez kiemelkedő munkát azért, hogy ne veszítsük el a fiatalok érdeklődését a társadalmi ügyek iránt, ennek érdekében képzéseket, és érdekképviseleti lehetőségeket teremtenek, melyek sok ezer fiatal életére vannak hatással. Az ifjúsági vezetők egyetértenek abban, hogy szervezeteik számára a helyi városvezetés támogatása kiemelt fontosságú.” – mondta el a megnyitón Hegedüs Zoltán.

dr. Latorcai Csaba (balról), közigazgatási államtitkár és Hegedüs Zoltán (jobbról), a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke beszélgetnek az ifjúsági civil szektor helyzetéről.

A rendezvény nyitóbeszélgetésén dr. Latorcai Csabával, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkárával beszélgettek a fiatalok. A beszélgetés témáját az ifjúsági és civil szektor adta, de a fiatalok kérdéseire válaszolva szó esett az államtitkár személyes kapcsolódásáról a civil és társadalmi ügyekhez, a felsőoktatási felvételi rendszer változásairól, a fiatalok társadalmi aktivitásáról és a fiatalok érdekképviseletéről.

“Partnerként és erőforrásként tekintünk az ifjúságra a nemzet szellemi, lelki és gazdasági megújításában.” – emelte ki Latorcai Csaba.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács szerint nemcsak vezetőkre van szüksége, hanem lelkes önkéntesekre, csapatjátékosokra és jó szakemberekre is, ezért a hétvége során készségfejlesztő, stratégiatervezési, kommunikációs, jogi és innovációs lehetőségeket bemutató képzéseken vehettek részt a 18-35 év közötti fiatalok.

A hétvége során készségfejlesztő, stratégiatervezési, kommunikációs, jogi és innovációs lehetőségeket bemutató képzéseken vehettek részt a 18-35 év közötti fiatalok.

A kitartó résztvevők a tréningek mellett szabadon választhattak workshopok között, melyeken érdekképviseleti folyamatok modellezhettek, megvitathatták milyen egy ideális ifjúsági közösség, illetve azt, hogy a fiatalok hogyan boldogulhatnak közéletben.

Szabad programokon lehetőség volt szórakozásra is. Többek között lehetőség volt ellátogatni egy Punnany Massif koncertre is.

« A 2 »

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...