Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

A nyárral együtt a NIT fesztiválkitelepülések is véget értek

A frissen újraindult Szólj Bele! Ifjúsági Párbeszéd projekt első lépéseként ellátogattunk a hazai nagy fesztiválokra. A fesztiválkitelepülések céljaként minél több fiatalt buzdítottunk arra, hogy szóljanak bele az őket érintő kérdésekbe.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

A “Szól bele!” projekt keretein belül a szervezetünk önkéntesei ellátogattak az EFOTT, Campus, EastFest, Sziget, DOSZFeszt és SZIN fesztiválokra. 

A kitelepülés sorozat legfontosabb célja az volt, hogy a “Szólj bele!” projekthez kapcsolódó kutatási kérdőív eljusson olyan fiatalokhoz is, akik nem kapcsolódnak a civil világ ifjúsági szervezeteihez. A másik fontos cél a projekt és a szervezet népszerűsítése, új potenciális fiatalok megismerése volt. 

A “Szólj Bele!” projekt arra motiválja a fiatalokat, hogy alkossanak véleményt az őket érintő ügyekben. Erre buzdítottuk a fesztivál résztvevőket is különleges installációnkkal. A standunkhoz látogató fiataloknak választaniuk kellett egy számukra fontos ügyet, amiért fellépnének a való életben. Majd ezzel az üggyel fel kellett lépniük a lépcsőnkre ezzel illusztrálva, hogy fontos tenni a minket érintő problémák ellen. Megjelent a klímavédelem, egészségügy, oktatás, állatok védelme és pazarlás témaköre is. 

A kérdőívünkben a fiataloknak olyan témákról kellett véleményt alkotniuk, mint karriertervezés, családalapítás, környezetvédelem és tudatos internethasználat. Megtudhattuk, hogy a fiatalok nagy része úgy érzi, hogy nehezebb megterveznie a jövőjét mint a szüleinek volt. A nyár végére sikerült több mint 500 fiatal válaszait összegyűjtenünk. 

Az EFOTT, Sziget és DOSZ fest-eken lehetőségünk nyílt kerekasztal beszélgetéseket tartani, a fiatalok jövőjéről és a Strukturált Párbeszéd projekt eredményeiről. 

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...