Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Akcióba lendültek a Szólj bele! régiós nagykövetek

A Szólj Bele! Ifjúsági Párbeszéd fő célja, hogy felmérje a tagországok fiataljainak véleményét és ezt beépítse a közös Európai Ifjúsági Stratégiába. A projekt keretében 7 régiós nagykövet lett kiválasztva. A régiós nagyköveteknek 1-1 rendezvény kell tartaniuk a régiójukban található megyeszékhelyeken.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

A Szólj Bele! Ifjúsági Párbeszéd fő célja, hogy felmérje a tagországok fiataljainak véleményét és ezt beépítse a közös Európai Ifjúsági Stratégiába. A kérdőívek mellett nagy hangsúlyt kapnak a személyes beszélgetések, amelyek során a résztvevő fiatalok problémákat vetnek fel bizonyos témákban és erre közösen megoldási javaslatokat is dolgoznak ki. 

A projekt keretében 7 régiós nagykövet lett kiválasztva. A régiós nagyköveteknek 1-1 rendezvény kell tartaniuk a régiójukban található 2 megyeszékhelyen. Ezeken a rendezvényeken a régió fiataljaival kell beszélgetniük bizonyos témákban, valamint meg kell hívniuk döntéshozókat is.

Az első részben a demokráciában való részvétel volt a téma. A régiós nagykövetek helyi és országosdöntéshozókkal beszélgetve mutatták be a fiataloknak, hogy milyen lehetőségeik vannak részt venni a közéletben és beleszólni a döntéshozásba.

Ezután a beszélgetés után egy interaktív rész következett, ahol a résztvevőkkel beszélgettek a munka világáról.

Eddig sikeres régiós rendezvények zajlottak le Budapesten, Pécsen, Zalaegerszegen és Tatabányán is. Hamarosan lezajlik az egri, békéscsabai és debreceni rendezvény is. 

Minden régiós nagykövetnek készítenie kell egy összefoglalót a rendezvényeik után, amiben kifejtik az elhangzottakat és megválaszolják a fenti kérdéseket. Ezek a „régiós egypercesek” a projekt végtermékét képeszik. Ezen felül ezen összefoglalók hasznos ajánlások lehetnek a régiókban dolgozó ifjúsági szakembereknek és döntéshozóknak.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...