Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Szabó Bálint

BEMUTATKOZÁS

Szabó Bálint vagyok, a Nemzeti Ifjúsági Tanács digitalizációért, innovációért és kommunikációért felelős elnökségi tagja.

Hiszem, hogy a közösségnek ereje van. Főleg, ha már fiatalon részesei lehetünk egynek, amely elfogad, tanít és gondoskodik rólunk. Ezt még a középiskolai tanulmányaim alatt szerzett tapasztalataimra alapozom, amit az egri Városi Diáktanács tagjaként szereztem. Ezért a Nemzeti Ifjúsági Tanácsban folytatott tevékenységeim során kiemelten fontosnak tartom, hogy támogassuk az ifjúsági közösségeket, a civil szervezeteket, amelyek segítik őket és a fiatalokkal foglalkozó szakembereket.

A hatékony párbeszéd és munka megvalósulásához úgy gondolom a napjaink kihívásaihoz alkalmazkodó, megfelelő környezetet kell teremteni. Ehhez e közösségeknek látniuk kell, hogy az innováció egy olyan gondolkodásmód és folyamat, amit meg lehet tanítani, tanulni és gyakorlat révén megerősíteni. A digitalizáció pedig egyszerre az ok, ami miatt a civil szervezeteknek változniuk kell, ugyanakkor a legalkalmasabb eszköz is, amit az átalakuláshoz használhatnak.

A Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi tanulmányok szakán folytatott tanulmányaim mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogász hallgatója vagyok. A Nemzeti Ifjúsági Tanács munkájába először 2018 tavaszán kapcsolódtam be, mint a szervezet kommunikációs munkatársa.

Szervezeti munkámat az Eszterházy Károly Hallgatói Egyesület támogatásának köszönhetően folytathatom.

KAPCSOLAT
balint.szabo@ifjusagitanacsi.hu