Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Hegedüs Zoltán

BEMUTATKOZÁS
Több, mint egy évtizede foglalkozom ifjúsági érdekképviselettel, annak különböző szintjein és színterein. Ezt a tevékenységemet a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatában kezdtem, majd a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájánál folytattam, ahol elsődlegesen tehetséggondozással és ifjúságpolitikával foglalkoztam egészen 2018-ig.

Szűkebb értelemben az ifjúsági – civil szektorral és a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal 2015-ben kerültem kapcsolatba, amikor is a szervezet budapesti koordinátora, majd pedig alelnöke lettem. Szintén ebben az évben hoztunk létre egy ifjúsági egyesületet szülővárosomban, Kisvárdán, amely két évvel később megnyitotta saját közösségi terét. Ebben az időszakban volt alkalmam bekapcsolódni az Ifjúságszakmai Egyeztető Fórum (ISZEF), valamint a Köznevelési Kerekasztal működésébe, a fiatalokat érintő érdekképviseleti folyamatokba, a szervezet stratégiai anyagainak kidolgozásába, valamint az Új Nemzedék Központ által elindított EFOP-1.2.3. projekt megvalósításába is.

Az itt szerzett tapasztalatok – helyi és országos hálózatokban – a civil szféra alapos megismerése, valamint az ifjúsági szektor és a NIT iránti elkötelezettségem együttesen odáig vezettek, hogy 2018 szeptemberében a szervezet elnöke lettem, amely titulust azóta is betöltöm, jelenleg második ciklusomban. Az első időszak legfontosabb eredményeinek tartom az Emberi Erőforrások Minisztériumával kötött stratégiai partnerségi megállapodást, a szervezet struktúrájának átalakítását, a működési környezetet érintő összes szabályzat kidolgozását, a képzési rendszerünk kialakítását (Vezetőképzők rendszere), a Közéleti Mentorprogram elindítását, valamint olyan sikeres projektek megvalósítását, mint a “Lépj fel!” címet viselő programsorozatunk.

A NIT elnökeként – civil szervezeti részről – tagja vagyok a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórumnak, delegáltként a Nemzeti Együttműködési Alap Közösségi Környezet kollégiumának, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsnak, valamint elnökként koordinálom az Ifjúsági Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport működését. Az ifjúságpolitikai szerepvállalás mellett igyekszem a tudományos életben is jelen lenni, a Debreceni Egyetem Történelem és Néprajz Doktori Iskolájának negyedéves doktorandusz hallgatója vagyok.

KAPCSOLAT
elnok@ifjusagitanacs.hu