Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Ausztriában tanácskozott a Magyar Ifjúsági Konferencia

A Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) a diaszpórában működő ifjúsági szervezetek legmagasabb szintű közös egyeztető fóruma május 10-12. között Őrvidéken (Burgenland), Felsőőrött tartotta 36. rendes ülését. A plenáris ülésen a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) elnöksége is képviseltette magát, hogy elősegítse a külhoni és hazai fiatalok összefogását, valamint egyeztessen a két ernyőszervezet további együttműködésének lehetőségeiről.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

A konferencián a MIK szinte összes régiója képviseltette magát. A plenáris ülésen többek között egyeztetésre és szavazásra került az szervezet alapszabályának módosítása, a szervezeti és működési szabályzat, valamint az elkövetkező másfél esztendő feladatai, céljai. A közgyűlés két ügyben döntött alapszabályának módosítása tekintetében. Az első döntés, hogy a MIK Egyesület közhasznú státuszba kerülése érdekében szükséges jogi formulákat feltünteti a MIK alapszabályában. A második elfogadott módosítás értelmében, a MIK Egyesület alapszabályában nevesíti az elnöki megbízott és a titkári tisztségeket.

A közös egyeztetés végén a konferencia zárónyilatkozatot fogadott el, melyben a fiatalok megfogalmazták a Kárpát-medence magyarságát érintő aktualitásokat.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagjai és Veres Márton, a Magyar Ifjúsági Konferencia elnöke.

A közgyűlést követően, a résztvevők lazább programokra tértek át, megismerkedtek Őrvidék magyarok lakta településeivel, valamint részt vehettek a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Alsóőri Otthonában tartott rendezvényén.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...