Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Az ifjúság kreativitása korlátok nélkül segítheti a döntéshozók munkáját

A „Lépj fel!” programsorozat Ifjúsági Napjai a résztvevők aktivizálását célozza egy kötetlen, fejlesztő nap keretében. A résztvevők átfogó képet kaphatnak a hazai ifjúsági intézményrendszerről, annak működéséről, hálózatáról. Ráláthatnak a különböző szereplők kapcsolataira, a jelenleg futó és a jövőben tervezett, ifjúságot érintő kezdeményezésekre, projektekre. Komáromban jártunk.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

A Komáromban megrendezésre kerülő “Lépj fel! – Ifjúsági Nap” kezdetén a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) elnöke Hegedüs Zoltán köszöntötte a résztvevőket, majd röviden ismertette a szervezet működését, a fiatalok előtt álló lehetőségeket, a tervezett és a már futó projekteket.

A kötetlen hangulatú wordcafe alatt három téma került feldolgozásra: a felvidéki ifjúsági szervezetek működését Gubík László a Via Nova elnöke mutatta be, a települési szintű érdekképviselettel kapcsolatban, Dr. Musitzné Székely Tímea Komárom város ifjúsági és kulturális referense osztotta meg a DiViSz (Diákönkormányzatok Városi Szövetsége) alapításával és az elmúlt években való működésével kapcsolatos tapasztalatait, az oktatás helyzetével, a helyi lehetőségekkel valamint a tanár-diák kapcsolatok fejlesztésével kapcsolatban pedig Udvardyné Dr. Mühlenkampf Erikával a Komáromi Jókai Mór Gimnázium igazgatójával beszélgethettek a résztvevő fiatalok.

A délelőtt során a résztvevők problématérképet is készítettek, amelyben egy online kérdőív kitöltésével fejezhették ki a véleményüket, majd pedig a felmerülő problémákat közösen megvitatták és csoportokban kidolgozták a megoldási javaslataikat is.

Kerekasztal beszélgetésekre is sor került: ezeken részt vettek Hajnal Dóra, Nagy Nikolett valamint Vajda Bence komáromi önkormányzati képviselők, Djogni Joel a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagja valamint Szentirmay Anna DiViSz elnök is. Hajnal Dóra bejelentette, hogy a közel jövőben megalakul majd a komáromi ifjúságügyi tanács, melynek célja a komáromi fiatalok érdekeinek még hatékonyabb képviselete lesz, valamint megerősítette azt is, hogy az önkormányzat továbbra is aktív együttműködést tervez a városi diákönkormányzattal. Szentirmay Anna egy kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy az idei tanévben is megvalósul Komáromban a Most mondd! kommunikációs program amelynek keretein belül minden komáromi iskolába ellátogatnak és helyben kérik ki a diákok véleményét az őket érintő kérdésekben.

A nap zárásaként rendezvényszervezéssel és a helyi igények feltárásával foglalkozó workshopok valósultak meg.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...