Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Bárki által igénybe vehető szolgáltatásaink

Szolgáltatásainkat nem csak tagszervezeteinknek, de az ifjúsággal foglalkozó vagy fiatalokból álló közösségeknek, a szervezetté válás előtt álló csoportoknak ajánljuk.

Civil innováció és vállalkozások ösztönzése

Online tudástér

„A tudás kincs, de a gyakorlás hozzá a kulcs.” Ami pedig a kettő között van, azt szeretnénk számotokra biztosítani. Egy know-how csomagot, azaz egy linkgyűjteményt átadni és elérhetővé tenni, ami a mindennapi szervezeti működéseteket, vagy akár a személyes fejlődéseteket szolgálja. Hogy hogyan hasznosítjátok és ültetik át a gyakorlatba, a továbbiakban rajtatok múlik, de hiszünk benne, hogy a szolgáltatási csomagjaink közül az élmezőnyben lesz az online tudástér, a hasznosulását illetően.


Partnerségek ösztönzése

Ezen szolgáltatásunkkal szeretnénk segíteni – a saját és partnereink tapasztalati alapján – hogy a szervezetetek vagy közösségetek számára megtaláljátok azokat a másokkal való kapcsolódási pontokat és esetleges partnerségi viszonyokat, amelyek segítik és előreviszik a működéseteket. Mind hazai, mind nemzetközi adatbázis tekintetében szeretnénk megosztani veletek a tapasztalatokat, illetve online partnerkereső szemináriumok megtartásával lendítenénk fel a kapcsolati adatbázisotok bővítésének lehetőségét.

Első lépésként töltsd ki a partnerkereső űrlapot: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKTbmIyJOQdxLcFzJpfKZWkTWRmheRZlt_fa3q1ioNvwt8Ig/viewform


Szakmai inkubálás

Közös ügyek, nemes célok mentén dolgoztok együtt egy jól működő közösségben? A csapatot fiatalok alkotják vagy esetleg a fiatalságot érintő kérdésekkel foglalkoztok? Szeretnétek fejlődni, dinamikusabban előrehaladni, esetleg szervezetként tovább működni? Akkor a „Szakmai inkubálás” szolgáltatásunk Nektek szól!

A szakmai inkubálás során az inkubátor szerepet a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a vele közvetett-közvetlen kapcsolatban álló tagszervezetek, szakemberek, szakmai és stratégiai partnerek, valamint ifjúságszakmai szakértők töltik be. A projektötleteiteket/kezdeményezéseiteket és/vagy működéseteket tanácsadással, networkinggel, képzésekkel, oktatással, coachinggal, ütemterv elkészítésével segítjük.

A jelentkezés (pályázati űrlap kitöltése) után a sikeres kiválasztási folyamat eredményeként bekerültök a szakmai inkubációs programba. Ezt követően projektötlet/kezdeményezés esetén minimum 3, maximum 6 hónapig, szervezetté válás esetén minimum 6, maximum 12 hónapig tartó szakmai inkubálás veszi kezdetét.

Fejlődj velünk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGlMn_crUib6zUf6wAbSt55MaW4Q-KI0zFZNeT8EBzIiauog/viewform


Szervezeti mentoring rendszer

Nem régóta működtök együtt civil szervezetként? A közös célok felé rendíthetetlenül haladtok, de néha-néha az élet az utatokba gördít némi adminisztrációs vagy operatív feladatot, amellyel nehezen küzdötök meg? Akkor a szervezeti mentoring programunk Nektek szól!

A keretei között – amennyiben erre megvan az igény – egy olyan mentor szervezetet rendelünk mellétek, amely a megyétekben (vagy ugyanazon a településen) működik. A mentorálás során ez a több éves (vagy évtizedes) tapasztalattal rendelkező egyesület/alapítvány segít eligazodni a kezdeti nehézségekben, valamint a helyi intézmények és közigazgatás megismerésében.

A jelentkezés vagy a mentoring programba való bekerülés után a NIT tagjai közül – területi alapon – kaptok magatok mellé egy mentoráló szervezetet. Ezt követően egy 6 hónapig tartó mentorálási fázis veszi kezdetét.

Jelentkezz, ha szeretnéd, hogy egy mentor által könnyebb és tanulságosabb legyen minden egyes nap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfqTss6yfyL5Wn3zGaE8ux_XRMlBmAg01Yc3yUKSDcH0VdkCw/viewform