Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Békéscsabán megkezdődött a NIT Családok Éve rendezvénysorozat

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter
Megkezdődtek a Családok Éve őszi rendezvényei a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal. Az első alkalommal a Játszótér Alapítvány szervezett nagyszerű eseményt Békéscsabán, amelynek célja az érzékenyítés volt.

A program célja, egy Szociopoly színházi előadás szervezése volt, ami eredetileg ez egy érzékenyítő, táblás társasjáték, ami köré egy előadást építettek fel hivatásos színészek. Vajon a segélyekből tényleg jobban meg lehet élni, mint a munkából? Több gyermek vállalása valóban alkalmas lehet arra, hogy a szegény családok fő megélhetési forrása legyen? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülhetnek fel és legtöbbünknek kész válasza van, pedig szerencsére nincs tapasztalatunk erről, hogy mit is jelent ma Magyarországon szegénynek és hosszú ideje évek óta munkanélkülinek lenni. A játék közben a csapatoknál előfordultak konfliktus helyzetek egy-egy szituációkban, ezekben az esetekben a játékvezető próbált információkat átadni melyek segíthették a döntést.

A cél az előadás szervezésével az volt, hogy a résztvevők védett környezetben szakértő emberekkel betekintést nyerhessenek a mély szegénységben élők problémáiba, és előítéleteik csökkenjenek vagy esetlegesen megszűnjenek. Ne általánosítsanak, ha egy nehéz körülmények között élő emberrel találkoznak, gondolkozzanak el az az ember, hogy kerülhetett ebbe a helyzetbe, már ilyen családi körülményekbe született vagy élete folyamán valamikor később az uzsora vagy valami katasztrófa vezetett oda. Az előadás végén mindenki elmondhatta a véleményét, hogyan élte meg az előadást, ami egyszerre volt vicces és szívszorító.

Összességében elmondható, hogy minden résztvevő hasznos tapasztalatokkal gazdagodott a szegénység, nincstelenség, valamint a családtervezéssel kapcsolatban. Nem csak fiatalok, hanem egy-egy szülő, nagyobb testvér is részt vett az eseményen, ami tovább erősítette a családi kohéziót is, az itt tapasztaltakat ugyanakkor otthon tovább elemezhették, megbeszélhették.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...