Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

A NIT Szabadegyetem idén Eger városába látogatott

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

A Szabadegyetem céljaihoz hűen a résztvevők idén is előadásokon, interaktív képességfejlesztő workshopokon, vitaindító plenáris előadásokon és kerekasztal beszélgetéseken vettek részt Egerben.

Idén a Hotel Korona Eger wellness, rendezvény és borszálloda adott helyet a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabadegyetemének 2018. szeptember 27 és 30. között, mely sikeresen lezajlott. A Szabadegyetem céljaihoz hűen a résztvevők előadásokon, interaktív képességfejlesztő workshopokon, vitaindító plenáris előadásokon és kerekasztal beszélgetéseken vehettek részt.

Megismerhették a hazai és uniós ifjúságpolitika helyzetét, a nemzetközi ifjúsági érdekképviseletet, új és hasznos tudást szerezhettek a civil szervezetek működtetéséről, betekinthettek a hazai települési diákönkormányzatok működésébe és működtetésébe, megtudhatták, hogy a XXI. század milyen hatást gyakorolt a társadalom közösségről alkotott képére,  illetve feltárást végezhettek a generációk közötti szakadék nehézségeiről és azok lehetséges megoldásairól. Nem kevés szó esett az önkéntességről, az Európai Ifjúsági Stratégiáról, a digitális immunrendszerről és az internetes zaklatásról, a tehetséges fiatalok hosszú távú segítéséről. A péntek este folyamán sor került a Nemzeti Ifjúsági Tanács múltjáról, jelenéről és jövőjéről szóló kerekasztal beszélgetésre, amelyen olyan korábbi ifjúsági – civil vezetők beszélgettek mint Janzsó Ádám, Kucsera Tamás Gergely és Morvai Levente.  A rendezvényeken meghívott vendégként fogadhattuk még többek között dr. Varga Judit, Európai Uniós ügyekért felelős államtitkár asszonyt, Székely Levente ifjúságkutatót, Mohay Gergely EMMI osztályvezetőt és Galambos Adorjánt az Új Nemzedék Központ projektigazgatóját.

Bízunk abban, hogy mindenki számára hasznos programot tudtunk kínálni és új élményekkel, információkkal és kapcsolatokkal gazdagodva tértek haza a résztvevők és a továbbiakban is rendszeres látogatói lesznek eseményeinknek.

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni mind az előadóknak, mind a résztvevőknek, hogy jelenlétükkel hozzájárultak a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabadegyetemének sikeréhez.

A Szabadegyetemen készült fényképeket és videót hamarosan megosztjuk honlapunkon és közösségi média felületeinken is.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...