Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Szervezetünk is részt vett a BICC nemzetközi találkozóján Berlinben

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter
A Bodensee Islands Central Cooperation (BICC) partnereként szervezetünk alelnöke Dóka Ágnes is részt vett a számos európai ország ifjúsági tanácsát tömörítő együttműködés soros ülésén Berlinben.

Berlinbe került megrendezésre az idei félében, 2018. november 2-4. között a Bodensee Islands Central Cooperation, mely 12 európai ország ifjúsági tanácsát tömörítő együttműködés. A kooperációnak a Nemzeti Ifjúsági Tanács is már több éve tagja. Az idén májusban kezdődött egy éves periódusban Írország tölti be a vezető tisztséget a szervezeten belül, így nekik adatott meg, hogy két BICC konferenciát szervezzenek. Ebből az első valósult meg most Berlinben. A rendezvény, minden alkalommal szorosan illeszkedik a European Youth Forum közgyűléséhez, melyek szintén fél évente kerülnek megrendezésre.

Ez alkalommal is fő prioritást élvezett a European Youth Forum-hoz beérkezett, és a jelenlegi elnökség által javasolt álláspontok, nyilatkozatok megvitatása. Szó esett többek között arról, hogy egyre több közép-európai ország fontolgatja a sorkatonaság valamilyenfajta visszaállítását, valamint a jövő évi európai választásokról is. Mindemellett vita tárgyát képezte, hogy az internet hogyan lehetne még nyitottabb és biztonságosabb hely a fiatalok számára, és hogy az ENSZ Ifjúsági Delegáltak kiválasztásának struktúrája is átgondolásra szorul.

Ezen kívül állást fogaltunk a Youth Forum-hoz beérkezett csatlakozási kérelmekről. Kiemelt szerepet élvezett, hogy idén novemberben a Szerbiában új elnökség választás is lesz. A kooperáció lehetőséget adott a pályázó jelölteknek, egy 15 perces skype interjúra, ahol elmondhatták mi a motivációjuk, és miért gondolják, hogy megfelelőek lennének a következő két év egyik vezetői pozíciójára. A jelenlévő ifjúsági tanácsok képviseleteinek ezt követően pedig lehetőségük volt kérdéseket feltenni az indulókhoz. Az utolsó napot a kritikus állampolgárság témakörében megvalósított műhelymunka alkotta, illetve megvitatásra került a következő tavaszi konferencia helyszíne és időpontja.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...