Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Útmutató a belépési szándéknyilatkozat kitöltéséhez

1. MIÉRT ÉRDEMES CSATLAKOZNI?

  • Egy az egész országot lefedő civil hálózat tagja lehetsz.
  • Első kézből értesülhettek a legfrissebb pályázati lehetőségekről, legfontosabb inforrmációkról, jogszabályváltozásokról.
  • Ingyenes tréningeket, képzési lehetőségeket biztosítunk a tagszervezeteink fiataljai számára.
  • A NIT és az EMMI közötti stratégiai partnerség okán jogszabályok véleményezésében való részvételi lehetőséget nyújtunk.
  • A tagszervezeteink közötti kommunikáció és tapasztalatcsere lehetőségét teremtjük meg.
  • Szakmai fejlődési lehetőséget biztosítunk a fiataloknak és a fiatalokkal foglalkozó szakembereknek, valamint szervezeteknek.

2. MILYEN TAGSÁGI FORMÁK VANNAK? KI ÉS MILYEN FELTÉTELEKKEL LEHET TAG?

Rendes tagság

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) rendes tagja lehet az a Magyarországon legalább egy éve nyilvántartásba vett nem kormányzati és nonprofit ifjúsági szervezet, amely jogi személyiséggel rendelkezik, vagy olyan nem kormányzati és nonprofit ifjúsági közösség, amely jogi személy integráns részeként működik. A rendes tagokkal azonos jogokkal bírnak a bejegyzett politikai pártok ifjúsági szervezetei, azzal az eltéréssel, hogy a NIT szerveiben tisztséget nem viselhetnek.

Pártolói tagság

A NIT pártolói tagja lehet az a természetes vagy jogi személy, aki szakmai munkával, bizonyos feltételek megteremtésével vagy szerződésben lefektetett rendszeres anyagi támogatással (adomány) kívánja támogatni az Egyesület célkitűzéseinek megvalósulását, de tagként abban nem tud, vagy nem kíván részt venni.

3. MILYEN ŰRLAPOT KINEK KELL KITÖLTENI?

Rendes tagság esetén

Belépési szándéknyilatkozat rendes tagok számára

Pártolói tagság esetén

Belépési szándéknyilatkozat pártolói tagoknak

4. HOVA KELL KÜLDENI A JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOKAT?

Kérjük, hogy kitöltve, postai úton két (2) eredeti példányban és elektronikusan is juttassák el a lent megadott címekre a belépési szándéknyilatkozatot, egy (1) példányban a szervezet hatályos alapszabályát, egy darab (1) bírósági kivonatot és egy darab (1) aláírási címpéldányt/banki aláírási címpéldányt.

Levelezési cím: 1024 Budapest, Zivatar utca 1-3.

Email cím: titkar@ifjusagitanacs.hu

5. MIKOR KELL KÜLDENI?

A belépési szándéknyilatkozatokat folyamatosan fogadjuk.

Rendes tagság esetében, mivel a rendes tag belépéséről az Közgyűlés dönt, célszerű a Közgyűlések időpontját figyelembe venni. A soron következő Közgyűlés előtt legkésőbb 31 nappal beérkezett szándéknyilatkozatokról dönt a Közgyűlés.

6. HOGY TÖRTÉNIK A JELENTKEZÉS ELBÍRÁLÁSA?

A rendes tag felvételéről a NIT Közgyűlése egyszerű többséggel dönt, az Elnökség előterjesztése alapján. A tagsági jogviszony a tagfelvételi kérelem Közgyűlés elfogadó határozatával jön létre.

Szervezet, informális csoport, valamint természetes személy pártolói tagsági jogviszonya a szándéknyilatkozat befogadásával keletkezik. Amennyiben a csoport vagy szervezet megfelel a feltételeknek a pártolói tag tagsági nyilvántartásba felvételéről az Elnökség gondoskodik.

További információk a Nemzeti Ifjúsági Tanács által elfogadott alapszabályában találhatók.

Kérdés esetén érdeklődni az info@ifjusagitanacs.hu címen lehet.