Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Útmutató a belépési szándéknyilatkozat kitöltéséhez

Miért érdemes csatlakozni?

  • Bővülő szolgáltatási portfólió, amelyet a tagjaink ingyenesen vehetnek igénybe.
  • Ingyenes tréningeket, képzési lehetőségeket és szakmai programokat biztosítunk a tagszervezeteink, és fiataljaik számára.
  • Egy az egész országot lefedő civil hálózat tagja lehetsz.
  • A NIT és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közötti szakmai partnerségi kapcsolat révén érdekképviseleti és érdekartikulációs lehetőségek.
  • Az ifjúsági – civil szektoron belüli tudástranszfer és szektor fejlesztés támogatása, helyi ifjúsági kezdeményezések támogatása.
  • A legfontosabb, a szervezeteket értintő hírek, információk, jogszabályváltozások, és pályázati lehetőségek összegyűjtése a tagok számára
  • Folyamatos nemzetközi képzési és érdekképviseleti lehetőségek

Ki csatlakozhat?

A NIT rendes tagja lehet az a Magyarországon legalább egy éve nyilvántartásba vett nem kormányzati és nonprofit ifjúsági szervezet, amely jogi személyiséggel rendelkezik, vagy olyan nem kormányzati és nonprofit ifjúsági közösség, amely jogi személy integráns részeként működik. 

A rendes tagokkal azonos jogokkal bírnak a bejegyzett politikai pártok ifjúsági szervezetei, azzal az eltéréssel, hogy a NIT szerveiben tisztséget nem viselhetnek, és szavazati joggal sem rendelkeznek. Az NIT Küldöttgyűlése dönt egy-egy szervezet rendes taggá válásáról. Pártolói taggá válhatnak fiatalok, diákszervezetek, szakértők, valamint egyéb formális és informális szervezete.

Belépési szándéknyilatkozatok a csatlakozáshoz

Milyen dokumentumokat kell elküldeni a csatlakozáshoz?

2 db eredeti példányban és elektronikusan is a belépési szándéknyilatkozatot,
1 db példányban a szervezet hatályos alapszabályát,
1 db bírósági kivonatot,
1 db aláírási címpéldányt vagy banki aláírási címpéldányt.

Hova kell küldeni a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat?

Levelezési cím: 1024 Budapest, Zivatar utca 1-3.
E-mail cím: titkar@ifjusagitanacs.hu

Legkésőbb meddig kell elküldeni a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat?

A rendes tag belépéséről a Küldöttgyűlés dönt, ezért célszerű a Küldöttgyűlés időpontját figyelembe venni. A Küldöttgyűlés előtt legkésőbb 35 nappal beérkezett szándéknyilatkozatokról dönt a Küldöttgyűlés.

Hogy történik a jelentkezés elbírálása?

A rendes tag felvételéről a NIT Küldöttgyűlése egyszerű többséggel dönt, az Elnökség előterjesztése alapján. A tagsági jogviszony a tagfelvételi kérelem Küldöttgyűlés elfogadó határozatával jön létre.

Szervezet, informális csoport, valamint természetes személy pártolói tagsági jogviszonya a szándéknyilatkozat befogadásával keletkezik. Amennyiben a csoport vagy szervezet megfelel a feltételeknek a pártolói tag tagsági nyilvántartásba felvételéről az Elnökség gondoskodik.

 

Kérdés esetén érdeklődni az info@ifjusagitanacs.hu címen lehet.