Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Dublini konferencián képviseltük a magyar fiatalokat

A “German National Committee for International Youth Work” (DNK) fiataljainak szervezésében valósult meg a “Benelux Islands Central Cooperation” (BICC) országok féléves egyeztető konferenciája az ír fővárosban, Dublinban. Az egyeztetéseken a Nemzeti Ifjúsági Tanács is képviseltette magát. A konferencia végére a BICC országok sikeresen kialakították véleményüket, hogy milyen témákat tartanak napirenden az Európai Ifjúsági Fórum brüsszeli konferenciáján.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter
A “German National Committee for International Youth Work” (DNK) fiataljainak szervezésében valósult meg a “Benelux Islands Central Cooperation” (BICC) országok féléves egyeztető konferenciája az ír fővárosban, Dublinban. Az egyeztetéseken a Nemzeti Ifjúsági Tanács is képviseltette magát. A konferencia végére a BICC országok sikeresen kialakították véleményüket, hogy milyen témákat tartanak napirenden az Európai Ifjúsági Fórum brüsszeli konferenciáján.

A konferencia a 13 képviselő ország delegáltjainak beszámolójával kezdődött, ahol megismerhették egymás munkáját és szervezeteik jövőben kitűzött céljait. A konferencia központi témája a „Shrinking civil space” elnevezésű projekt volt, így a résztvevők röviden prezentálták helyi tapasztalataikat a témát illetően, és reflektáltak az elhangzottakra.   Az első nap egyeztetésein szintén kiemelt szerepet kapott a problémák és akadályok feltérképezése, amelyekkel a különböző nemzeti ifjúsági tanácsoknak és tagszervezeti hálózataiknak kell szembesülnie.

Dóka Ágnes, a Nemzeti Ifjúsági Tanács alelnöke (középen balról) és Nagy Franciska, szerveztünk nemzetköz munkacsoportjának tagja (középen jobbról) a V4 országok képviselőivel Dublinban.

A konferencia második napján előadásokat hallhattak a jelenlévő.k Megismerhették az Európai Unió Parlamentjének Információs Hivatalának dublini képviseletének munkáját, akik egyben otthont is adtak a rendezvénynek. A Hivatal előadója felhívta a figyelmet a májusi EP választások jelentőségére, és a korábbi választások részvételi adatait is megosztotta az országok képviselőivel. Az előadók között ott volt Nagy Dénes András, a Talos civil kezdeményezés magyar elnöke, aki sikeresen bemutatta szervezete tevékenységét. Céljuk egy olyan online platform megteremtése, amely a politikai elkötelezettség ösztönzése révén még informáltabbá és együttműködőbbé tenné az Unió polgárait.

A BICC országok képviselői az Európai Unió Parlamentjének Információs Hivatalának dublini épülete előtt.

A BICC találkozó egy héttel az Európai Ifjúsági Fórum brüsszeli konferenciája előtt került megrendezésre. Az egyeztetések és csoportmunkák elérték céljukat, a nemzeti ifjúsági tanácsok megvitatták egymás javaslatait, sikerült kialakítani BICC szinten egy mindenki által képviselhető napirendet.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...