Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

PÁLYÁZATOK

A HELYI IFJÚSÁGI ÖSSZEFOGÁST TÁMOGATÓ PROGRAM KERETÉBEN

A Nemzeti Ifjúsági Tanács célja, hogy az alulról jövő kezdeményezéseket felkarolva segítse a települési szinteken működő diák- és ifjúsági önkormányzatok, városi diáktanácsok működését. Fontos célkitűzés a fiatalok folyamatos képzése, önkéntességre, társadalmi felelősségvállalásra nevelése, valamint a helyi közösségek megerősítése. A tender során egy olyan rendezvény, rendezvénysorozat, projekt vagy program megvalósítását támogatja a NIT, melyet a diák- és ifjúsági önkormányzatok, városi diáktanácsok helyi szinten valósíthatnak meg.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a PÁLYÁZAT TÉMÁJA ÉS TARTALMA

A Nemzeti Ifjúsági Tanács célja, hogy az alulról jövő kezdeményezéseket felkarolva segítse a települési szinteken működő diák- és ifjúsági önkormányzatok, városi diáktanácsok működését. Fontos célkitűzés a fiatalok folyamatos képzése, önkéntességre, társadalmi felelősségvállalásra nevelése, valamint a helyi közösségek megerősítése. A tender során egy olyan rendezvény, rendezvénysorozat, projekt vagy program megvalósítását támogatja a NIT, melyet a diák- és ifjúsági önkormányzatok, városi diáktanácsok helyi szinten valósíthatnak meg.

LEHETSÉGES TÉMAKÖRÖK

 • Közösségépítés (vagy újraépítés)
 • Fenntarthatóság, környezetvédelem
 • Önkéntesség
 • Társadalmi felelősségvállalás
 • Helyi közösség erősítése
 • Élethosszig tartó tanulás
 • Demokráciára nevelés
 • Környezettudatos gondolkodás
 • Mentális egészség
 • Környezetvédelem

a Program jellege

A pályázatra olyan rendezvény, rendezvénysorozat, projekt vagy program megvalósításával lehet jelentkezni, melyek a megvalósítási időszak során kerülnek megszervezésre, és céljuk a diák- és ifjúsági önkormányzatok, városi diáktanácsok közti együttműködés erősítése, azok a koronavírus és a veszélyhelyzet elmúltát követő újraindításának segítése, valamint mindennapi feladatainak ellátását biztosítja. (pl.: több szervezet együttműködésében megvalósuló best-practice fórum, bevonási platform teremtése, érdekképviseleti fórumok, vitaestek döntéshozókkal, kerekasztalbeszélgetések stb.). A Nemzeti Ifjúsági Tanács képviselőjét minden esetben szükséges meghívni a rendezvényre/rendezvénysorozatra, valamint szükséges megjelölni egy patronáló személyt (pl. ifjúsági referens, ifjúsági szakember, segítő pedagógus, stb.).

 

Megvalósítók lehetséges köre:            

Települési szinteken működő diák- és ifjúsági önkormányzatok, városi diáktanácsok képviselői

Program benyújtási határideje:

2021. július 15.

Megvalósítási időszak:

2021. július 19. – 2021. december 1.

a PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK FOLYAMATA

 • A programot pontosan, hiteles adatokkal
  kitöltött, online pályázati űrlapon lehet benyújtani, ami az alábbi címen
  érhető el.
 • Az űrlaphoz mellékletek csatolása nem
  szükséges.

A pályázat során rendelkezésre álló keretösszeg maximum 600 000 Forint. Egy nyertes pályázat maximum 150.000 Ft támogatásban részesülhet, ezt a keretet tudja felhasználni a pályázó csoport az előzetesen jóváhagyott költségvetés szerint. A megnyert összegből kevesebb elszámolható, de több nem. A támogatás terhére tárgyi eszköz nem vásárolható, a beadott pályázatok esetében elképzelhető a csökkentett összegű támogatás megítélése. A támogatás összege kizárólag rendezvényszervezéssel kapcsolatos szolgáltatásokra (étkezés, hirdetés, előadói költség, egyéb oktatás, szállás stb.) fordítható. 

A BÍRÁLAT FOLYAMATA

A határidőig beérkezett és a formai kritériumoknak megfelelő pályázatokról a Nemzeti Ifjúsági Tanács Elnöksége dönt.A nyertes pályázatok megvalósulását a Nemzeti Ifjúsági Tanács Elnöksége által kijelölt személyek segítik, mentorálják. 

˙A BESZÁMOLÁS FELTÉTELEI FOLYAMATA

A beszámolás két részből áll: Szakmai beszámoló és Pénzügyi elszámolás. Ezek csak együttesen, egyszerre nyújthatók be, és fogadhatók el, ezek elkészítése a megvalósító Diákönkormányzatok feladata. A támogatás kifizetésének előfeltétele a beszámoló teljeskörű jóváhagyása.

 

 1. Szakmai beszámoló:

A programról rövid beszámolót szükséges írni, amit elektronikusan kell benyújtani. Az űrlaphoz kötelező csatolni (feltölteni) legalább 10 db jó minőségű, nagy felbontású fényképet, ami alkalmas a NIT weboldalán történő publikálásra.

A papír alapú szakmai elszámoláshoz csak és kizárólag az előre közzétett, és kiküldött formanyomtatványok használhatók (beszámoló, jelenléti ív).

 

 1. Pénzügyi elszámolás:

A pénzügyi elszámolás az eredeti számlák benyújtásával történik.

Valamennyi, a támogatás terhére elszámolni kívánt számlának az alábbi számlázási címre (vevő) kell szólnia:

Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség

6726 Szeged, Fő fasor 11. I//6.

Adószám: 18657243-1-06

A számlákat eredeti példányban szükséges a Nemzeti Ifjúsági Tanács irodájába (1024 Budapest, Zivatar u. 1-3.) eljuttatni postai úton, vagy előzetes egyeztetett időpontban személyesen (készpénzes számlák esetében).

A számlák esetében előnyben részesítjük az átutalásos számlákat, amiket közvetlenül a projekt lebonyolítása, a beszámoló benyújtása, és elfogadása után a NIT átutal a szállító számlájára. Lehetséges azonban készpénzes számla elszámolása is, azonban ezeket előre szükséges finanszírozni, és személyesen szükséges behozni az irodába.

Átutalásos előlegszámla a támogatás terhére nem számolható el.

 

További információ a titkar@ifjusagitanacs.hu e-mail címen kérhető.