Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

EYF elnökségi választás

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter
A European Youth Forum új elnöke az osztrák színekben induló Carina Autengruber. A rendezvényen, amely idén Újvidéken került megrendezésre Dóka Ágnes és Nedeczky Lilla képviselték szervezetünket.

2018. november 21-24. között került megrendezésre az idei év második Youth Forum közgyűlése, azaz a General Assembly. A Nemzeti Ifjúsági Tanács jelenleg második éves megfigyelő porcióját tölti a szervezetben mielőtt teljes taggá válhatna. Minden második gyűlés az épp aktuális ifjúsági fővárosban történik. Az ez alkalommal Újvidéken megrendezett eseményen Dóka Ágnes és Nedeczky Lilla alelnökök képviselték szervezetünket és a magyar ifjúságot. Az első estén a legújabb Európai Ifjúsági Főváros megválasztására került sor. A szavazás eredményeként 2021-ben Klaipėda Litvánia városa lett a szerencsés, s lesz így a következő európai ifjúsági főváros.

Minden második évben az elnökség újraválasztása történik, ezért is volt ez a rendezvény kiemelten fontos. Ez alkalommal dönthettünk a Youth Forum új elnökségének személyeiről. Az első hivatalos napon meghallgathattuk az új elnökségi pozíciókért indulók vitáját, megismerhettük jövőképüket a Youth Forum élén.

A második napon a főszerep a választásé volt. Szoros versenyben, de az Osztrák Nemzeti Ifjúsági Tanács színeiben indult Carina Autengruber lesz a következő két éves periódusban a Youth Forum elnöke. Az alelnöki tisztségben partnerei a szlovén Tina Hočevar, és a finn színekben indult Ville Majamaa lesznek. Továbbá ezen a napon kerültek elbírálásra az új tagsági kérelmek, illetve szervezeti előrelépés kérelmek.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

A harmadik napon a szervezetek által benyújtott Youth Forum állásfoglalások kerültek főszerepbe, mint például hogyan viszonyulnak az ernyőszervezetek ahhoz, hogy Európán belül egyre több ország kezd katonailag aktivizálódni. Ennek hatására sok helyen visszavezetnék a kötelező katonaságot. Az internetes jogdíjak releváns járuléka és a szabad internet használhatóságáról; mi a véleménye a szervezeteknek UN Youth Delegates Programról és kiválasztási folyamatairól; az antiszemitizmus megakadályozásáról és a fiatalok ebben történő szerepéről, és természetesen a 2019-es Európai Uniós választásokról.

Az utolsó napon meghallgatásra került Görögország és Macedónia együttműködése, e két ország közös gondolkozására az ifjúságügyi és politikai folyamatokban. Elfogadásra került a következő időszak tevékenységi terve és költségvetése, a képviselők meghallgatták az új elnök köszöntő beszédét, és a leköszönő elnök búcsú beszédét. A résztvevők szintén információt kaptak a következő közgyűlés helyéről és időpontjáról.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...