Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Franciaországban ülésezett az Európai Ifjúsági Fórum

2019. november 21 és 24. között került megrendezésre a soron következő European Youth Forum közgyűlés, melyen ez alkalommal is Dóka Ágnes, szervezetünk alelnöke képviselte a NIT-et. A rendezvény most Franciaországban, Amiensben került megrendezésre, ami 2020-ban Európa Ifjúsági Fővárosaként működik majd.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

Az első este ünnepélyes keretek között kihirdetésre került a 2022-es Európai Ifjúsági Főváros cím melyet ezúttal Tirana, Albánia nyert. A rendezvényen felszólalt többek között Franciaország elnöke Emmanuel Macron is, akinek személyes kötődése is van a városhoz. Az este folyamán bemutatót láthattunk a helyi konzervatóriumban és artista iskolában tanuló fiataloktól, és felszólalt a város polgármestere asszonya is

A tanácskozások alkalmával prezentációt tartott a bíráló bizottság (CBMA) a jelenleg zajló jelölti tagságunk elbírálási folyamatairól. Egyeztetéseket folytattunk a Youth Forumon belül megvalósításra kerülő stratégiai tervekről. Beszámoltak a jelenleg is zajló tárgyalásokról az Európa Tanács új képviselőivel, és megfigyelői taggá vált a Török Nemzeti Ifjúsági Tanács. Új levezető elnököket választottunk és elfogadásra került egy állásfoglalás mely a jövő munkája témakörben készült. Szintén egyeztetésre került egy ajánlás is, mely az ifjúsági szervezetek és az ifjúsági tanácsok lehetőség és kapacitás bővítését támogatja.

További két közös nyilatkozat kialakítására – “Ifjúság és fejlesztés 20. évfordulója” és a “Nemek közötti egyenlőség témakörben” – sajnos az idő szűkössége miatt nem kerül sor, ezek a témakörök a következő közgyűlésen kerülnek megvitatásra, mely jövő tavasszal Brüsszelben kerül megrendezésre.

Beszámoló: Dóka Ágnes

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...