Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Ha csak egy gondolat van, amit ma hazaviszel, ez legyen az…

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

Hangzott el több alkalommal is a mondat a Nemzeti Ifjúsági Tanács idei Szabadegyetemén. A közel száz fiatal részvételével megrendezett négy napos önfejlesztő és közösségépítő tábor annyi élményt és inspirációt nyújtott a jelenlévőknek, hogy több tucatnyi, életre szóló jó tanáccsal és gondolattal távoztak a balatonfüredi helyszínről.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács ötödik alkalommal szervezte meg augusztus 6-9. között a Szabadegyetem nevet viselő négy napos rendezvényét, melyre idén is a 18. életévüket már betöltött, fejlődni és tanulni vágyó fiatalok jelentkezését várták. A közel 100 résztvevő rekordidő, 3 nap alatt töltötte be a júliusban meghirdetett szabad helyeket.

“A fiatalok jövője. A jövő fiataljai. Ahogy az idei eseményünk tematikája is hirdeti, a következő négy napban szeretnénk megismerni a jövőről alkotott elgondolásaitokat, szakembereink segítségével pedig szeretnénk hozzájárulni, hogy ezek a víziók sok hasznos tanáccsal és szakmai előremutatással kapjanak minél tisztább képet.” – ismertette a tábor célját Turi Ádám NIT elnökségi tag a csütörtöki megnyitón.

A kerekasztal-beszélgetések résztvevői között többek között részt vett Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, Navracsics Tibor kormánybiztos, Guld Ádám médiakutató, Járai Márk Halott Pénz frontember, Maszlavér Gábor EFOTT fesztiváligazgató, Bíró Borbála Főkert Zrt. zöldfelület-fejlesztési osztályvezető és Végh Tamás, a BO Live Agency operatív igazgatója. Segítségükkel olyan kérdésekre keresték a válaszokat a fiatalok, amelyek a jövő munkahelyeinek átformálódására és a fesztiválipar legfőbb változásaira, a tudatos életmód fenntartására vagy a felelős állampolgárként való aktív jelenlét fontosságára reflektáltak. 

Ugyanezen tematikák a pénteni és szombati workshopokon is visszaköszöntek, kiegészülve a startup kultúra és a rendezvényszervezés jövőjének kérdéseivel.

“A közösségalkotást épp olyan fontos célként fogalmaztuk meg az esemény koncepciójának megalkotásánál, mint a tudásátadást. A jelenlévő közel száz, motivált és a közélet iránt érdeklődő, az ifjúság érdekeiért tenni akaró fiatal nagy eséllyel hatással lesz hazánk jövőjére, annak meghatározó szereplőivé válhatnak. Felelősségünk foglalkozni velük. Az élmények egymással való megosztása egy erős közösséget teremt, az itt kötött ismeretségek és barátságok a Szabadegyetem után is aktívak maradnak.” – fogalmazott Hegedüs Zoltán NIT elnök.

Ha mégis egy gondolatot kellene kiemelni a tábor építő jótanácsai közül, akkor az önmagunkba vetett hit fontossága lenne az: a résztvevők bevallása szerint főként ezt építette a Szabadegyetem inspiratív négy napja. 

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...