Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Ifjúsági munka és a fiatalok munkavállalása – Helsinkiben jártunk

Az idei második EU Ifjúsági Konferenciát Finnország szervezete, a helyszín Helsinki volt. A jelen lévő ifjúsági delegáltak, ifjúsági munkások és ifjúságügyi szakemberek megvitatták az Ifjúsági Párbeszéd projekt prioritásait és ütemezését a 2019-2020-as időszakra vonatkozóan. Magyarországot négy delegált képviselte, köztük Sipos Alexandra és Vértes Sára, a jelenlegi ciklus megválasztott ifjúsági delegáltjai, valamint Taraczközi Anna, a projekt hazai projektmenedzsere.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

Az idei második EU Ifjúsági Konferencia 2019. július 1-3. között került megrendezésre. Az Európai Unió Tanácsának elnökségi sorrendjének megfelelően a szervező Finnország  volt. Az elnökség és így a konferencia témája az ifjúsági munka és a fiatalok munkavállalása volt. A három napos konferencián a résztvevők workshopokon és kerekasztal beszélgetéseken dolgozták ki az alábbi témákat: hozzáférhetőség és a szolgáltatásokhoz való hozzáférés, a digitalizáció és a fiatalok, a munka jövője és a fiatalok foglalkoztathatósága, multikulturális ifjúsági munka, fenntarthatóság és ifjúsági munka.

Később az egyes munkacsoportok a témájukhoz kapcsolódó terepgyakorlatra látogattak el, ahol a finn elnökség bemutatta Helsinki város jó gyakorlatait. A terep látogatáson a hozzáférhetőség és a szolgáltatásokhoz való hozzáférés témában az Ohjamoo központba látogattak el a magyar delegáltak, amely egy személyes tanácsadó központként funkciónál 15-29 éves fiatalok számára.

A magyar delegáltak Helsinkiben, az Ohjamoo közpotnban.

A központ munkatársaihoz a fiatalok valamennyi problémájukkal fordulhatnak, így az állampolgárság, karrierválasztás, lakhatás és személyes kapcsolatok kérdéskörében. A tanácsadás teljesen ingyenesen, anonim módon történik. A központ úgynevezett „speed-date”-ket is szervez potenciális munkáltatókkal, hogy a fiatalok egyenlő elhelyezkedését biztosítsák a munkaerőpiacon hátrányos megkülönböztetés nélkül.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...