Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

KA2 Projekt: Get engaged!

A projekt célkitűzései

A Get engaged! programunk 2015. december 1–én indult az Erasmus+ keretein belül, és egy jelentős hatékonyságnövelést helyez kilátásba a következő 20 hónap során. A projekt nemzetközi együttműködésen alapul, melynek célja a kölcsönös információ csere az ernyőszervezetek fejlődésének elősegítése érdekében.

A projekt célja, hogy az ernyőszervezetek tagjait motiválja és fokozza azok aktív részvételét; így megkönnyítve a szervezetek mindennapi munkáját és elősegítve eredményesebb működésüket. A program során új módszereket és technikákat dolgozunk ki az előbbi cél érdekében, továbbá nagy hangsúlyt kap az ifjúsági vezetők és alkalmazottak készségeinek, valamint hozzáértésének fejlesztése is.

Fontos, hogy a szervezetek vezetőinek elképzelései ne csupán tervek maradjanak, ezért a program igyekszik minden szükséges eszközt biztosítani a kivitelezés elősegítésének érdekében. Továbbá a fiatalok közösségi aktivizálódását is támogatjuk, hogy minél aktívabban vegyenek részt az őket képviselő szervezetek kezdeményezéseiben

Mindezt szoros együttműködésben tesszük partnerszervezeteinkkel, megosztva egymással tapasztalatainkat és a program során kidolgozott módszereket. Törekszünk az ifjúságügy jelentőségének hangsúlyozására a nemzetközi színtéren is.

A projekt a tagszervezetek céljainak, elvárásainak, és legfőbb problémáinak felmérésével indul. Célunk, hogy együttműködésünket és közös munkánkat hatékonyabbá tehessük a jövőben. Sor kerül az ifjúságügyi szervezetek vezetőinek és dolgozóinak továbbképzésére is készségeik javításának érdekében. Végül az eredményeket országos rendezvények keretei közt az ifjúságüggyel foglalkozó szervezetek elé tárjuk, majd az Európai Ifjúsági Fórum brüsszeli konferenciáján is bemutatjuk.

Partnereink

 

ESN (Erasmus Student Network): a legnagyobb európai szintű diákszervezet, melynek 37 országban 13,5 ezer aktív önkéntes a tagja. Legfőbb célja az Erasmus+ Programban, és egyéb nemzetközi csere programokban résztvevő diákok támogatása. Több mint 170 ezer tanulónak segít évente, többek között a beilleszkedés terén, az utazás alatt és után is.

PROM (Polish Council of Youth Organizations) 2011-ben alakult, és jelenleg az egyetlen egész Lengyelországra kiterjedő ernyőszervezet az ifjúságügy területén. Ma már 26 lengyel ifjúsági szervezetet képvisel, és jelentős kapcsolatrendszert épített ki számos fontos partnerrel bel- és külföldön egyaránt.

KA2 kutatás elemzése

 

Get engaged! Toolkit

A projekt összegzéséül szolgáló kiadvány letölthető a nyelv kiválasztását követően. [You can read a publication about this project after choosing a language below.]