Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Közgyűlés – Sajtóközlemény

Szombaton tartotta tisztújító közgyűlését a legnagyobb hazai ifjúsági ernyőszervezet,  a  Nemzeti  Ifjúsági  Tanács.  Az újonnan megválasztott elnök, Hegedüs Zoltán kiemelkedő figyelmet kíván fordítani a szervezet megújulására, a közélet iránt érdeklődő fiatalok fejlesztésére és az ifjúsági – civil szektor fejlesztésére.

A frissen megválasztott elnök 2020 végéig kapott bizalmat a Nemzeti  Ifjúsági Tanács. tagszervezeteitől, akik között a legnagyobb országos érdekképviseleti szervezetek, a nemzetközi hallgatói és ifjúsági szervezetek hazai képviseletei mellett a régiós vagy helyi szinten működő ifjúsági közösségek is helyet kapnak, így lehetőséget biztosítva a véleményük artikulálására a mindenkori kormány és az Európai Unió felé.

A szervezet újdonsült elnöke, Hegedüs Zoltán úgy gondolja, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak a megkerülhetetlen fontosságú érdekvédelmi munka mellett, közvetlen csatornát kell kiépíteni a fiatalok felé, hogy a véleményüket hatékonyan tudják becsatornázni a döntéshozók felé. A fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek számára speciális szolgáltatások indításával segítené elő a hatékony munkavégzéshez szükséges körülmények megteremtését, míg a fiatalok számára országos szinten szervezne programokat.

A szombaton  délelőtt tartott ülésnek az Európai Ifjúsági Központ adott otthont. A tagszervezetek képviselői a tisztújítást követően meghallgathatták a vezetőség ebben az évben végzett tevékenységét, amelyben egyaránt szerepelnek hazai és nemzetközi projektek. A Strukturált Párbeszéd program keretében végzett ifjúság kutatás mellett szintén helyet kapott a Pact4Youth kezdeményezés helyzetjelentése is. A Nemzeti Ifjúsági Tanács ezúton is köszöni Ament Balázs leköszönő elnök munkáját.