Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Szakemberekkel az ifjúsági munka jövőjéről

A Budapesti Európai Ifjúsági Központ és a Nemzeti Ifjúsági Tanács közös szervezésében egy egész napos szakmai konferenciára került sor 2019. szeptember 6-án, amelynek témája az ifjúsági munka, annak átalakulása, változásai és az európai szintű kezdeményezések voltak az ifjúsági munka területén.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

A Budapesti Európai Ifjúsági Központban és a Nemzeti Ifjúsági Tanács közös szervezésében megvalósuló Ifjúsági Munka Konferencia. A rendezvény „A jövő ifjúsági munkája, az ifjúsági munka jövője?” címet viselte, mely jól tükrözte az egész napos programok szellemiségét.

A konferencia első előadójaként Molnár Bálint, a Budapesti Európai Ifjúsági Központ igazgatóhelyettese, előadást tartott a fiatalok aktív társadalmi részvételének erősítésében szerepet játszó ifjúsági munkáról. Megismerhető volt a Miniszteri Bizottság CM/Rec(2017)4. számú, tagállamoknak szóló ajánlása is az ifjúsági munkáról. Ezen kívül még délelőtt lehetőség volt egy kerekasztal-beszélgetésen való részvételre, mialatt a jövő ifjúsági munkájáról, a közösségi terek és az ifjúsági szolgáltatások szerepéről, lehetséges átalakulásáról esett szó.

Ebéd után párhuzamos szekciókon, majd egy módszertani börzén vehettek részt az érdeklődő. A párhuzamos szekciókat a regisztrálók előre kiválaszthatták, hogy az ifjúsági szakemberek formális és nem formális képzéséről, a trendekről, tendenciákról, kutatásokról, a digitalizációban rejlő lehetőségekről, az ifjúsági kezdeményezések és közösségek inkubálási lehetőségeiről, vagy épp a 2020 utáni források és lehetőségekről kívántak többet megtudni. A Módszertani börzén pedig különböző jó gyakorlatokat ismerhettek meg a résztvevők. A nap összességében pozitívan értékelhető, jó hangulatban telt, sok új és hasznos információval térhettek haza a megjelentek.  

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...