Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Felhívás: NIT Szakmai Kabinetekben való részvételre

Az elmúlt év szervezeti átalakulásait követően a belső döntéshozatal és szakmai munka támogatására – a tavalyi évben már útjára induló nemzetközi mintájára –  kabineteket kívánunk létrehozni a tagszervezetek delegáltjaiból, szakértőkből, szakmai partnereinkből, fiatal önkéntesekből. Ezen munkacsoportok olyan témákra fognak fókuszálni és javaslatokat kidolgozni, amelyek a fiatalok, a szektor és a Nemzeti Ifjúsági Tanács szempontjából kulcsfontosságúak. A kabinetek munkáit a szervezet vezetőségének egy – egy tagja fogja koordinálni.

Az alábbi kabinetekbe várjuk a jelentkezőket:

Digitalizáció – kommunikáció: A digitalizációval összefüggű témák és ügyek vitele, a szervezet hatékonyabb online és offline kommunikációjának (pl. tartalomkészítés, kitelepülések és aktivitások tervezése – szervezése) támogatása, a kommunikációs célok megvalósításának segítése. 

Szakmai munkacsoport: A szakmai anyagok és állásfoglalások kidolgozását támogató munkacsoport, melynek elsődleges feladata e mellett a különböző képviseleti témákhoz tartozó háttéranyagok elkészülésének segítése. 

Társadalmi ügyek: A különböző társadalmi ügyek, mint az önkéntesség, a fenntartható fejlődés, a társadalmi felzárkózás, a magyarországi nemzetiségek, vagy épp a fiatalok társadalmi felelősségvállasával és a közéleti aktivitásukkal összefüggő témák feldolgozása, szakpolitikai javaslatok megfogalmazása szorosan együttműködve a szakmai munkacsoporttal.

Ifjúsági életút: A fiatalok önálló életkezdéséig tartó “útjúkon” felmerülő egyes részterületekhez kapcsolódó javaslatok, munkaanyagok megfogalmazása – pl. köznevelés – diákönkormányzatok, felsőoktatás, munakerőpiaci elhelyezkedés, önálló lakáshoz jutás, öngondoskodás, családtervezés.

Szolgáltatói munkacsoport: Az szervezet szolgáltatói profiljának kialakításával, monitoringjával, bővítési és fejlesztési irányvonalainak meghatározásával foglalkozó munkacsoport. 

A kabinetek 2019. október közepétől kéthavi rendszerességgel személyesen, a köztes időszakban online konzultációval működnének.

A tagok számára biztosítjuk:

  • képzéseken, tréningeken való részvételt,
  • a munkacsoporti tevékenység során felmerülő egyes (pl. utazás) költségek térítését,
  • szakmai tapasztalatszerzést
  • terveink szerint a későbbiekben önálló projektek tervezését és megvalósítását.
A kabinetek maximális létszámát az operatív működés hatékonyságának biztosítása érdekében 7-8 főben kívánjuk maximalizálni.

Jelentkezési határidő: 2019.október 20., 23:59

Kérdés esetén keressetek bennünket a info@ifjusagitanacs.hu címen.

JELENTKEZÉSI ŰRLAP