Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Székesfehérváron is felléptek a fiatalok

2019. november 13-án Székesfehérvár adott otthont a Nemzeti Ifjúsági Tanács „Lépj fel!” programsorozatának, melynek célja a közös gondolkodás, a fiatalok valós érdekképviseletének előmozdítása, a fiatalok és döntéshozók közötti hatékony párbeszéd elindításának segítése volt.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

Az ifjúsági nap, melynek fókuszában a fiatalok társadalmi aktivitásának szerepnövelése mellett célzott fejlesztésük is állt nagy sikernek örvendett Fejér megye székhelyén is. A fiatalok előzetes igényfelvetésére reagálva a rendezvény nagy érdeklődés mellett 14:00 órakor vette kezdetét, melyre a délután folyamán folyamatosan érkeztek és csatlakoztak be a téma iránt érdeklődő diákok. A program a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökének – Hegedüs Zoltánnak, a NIT Felügyelőbizottsági tagjának – Nemes Lászlónak a bemutatkozásával, illetve a Nemzeti Ifjúsági Tanács munkájának a bemutatásával, a szervezet hazai ifjúsági intézményrendszerében betöltött szerepének ismertetésével kezdődött. Ezután a résztvevők a kerekasztal beszélgetés módszerét alkalmazva az oktatás digitalizálódásával és a közösségek aktivitásával foglalkoztak. A beszélgetés során számos probléma felvetésre került, melyre azonnali megoldási javaslatok is érkeztek a moderátorok, továbbá a város önkormányzatának megbízásából az eseményen részt vevő ifjúsági referens – dr. Nagyné Ferenczy Eleonóra – részéről is. A problématérkép felvázolását és a szünetet követően a fiatalok két csoportba szerveződtek. Az egyik csoport a kommunikáció alapjaiba, a különféle kommunikációs stílusok megismerésébe nyerhetett betekintést nagy hangsúlyt fektetve az egyéni tapasztalatszerzésre Tóth Anna Nóra kommunikációs szakember vezetésével. Ezzel párhuzamosan Turucz Renáta tartott a jelenlévőknek bepillantást a rendezvényszervezési szakma alapjai, továbbá eleget téve a fiatalok aktuális kérésének a Székesfehérvár Diáktanács hagyományos, adventi napjának előkészületeit, rendezvényszervezési feladatait beszélték át. A fiatalokat értékes, hasznos szakértői tanácsokkal ellátva engedte útjára.

Az eseményt a résztvevő több mint 20 fiatal egyöntetűen praktikusnak, az itt szerzett tudást a későbbiekben is hasznosíthatónak ítélte meg.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...