Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Szolgáltatásaink a tagszervezeteink számára

Bevételek növelése

A hazai civil szervezetek jelentős része elsősorban kisebb adományokból, valamint pályázati forrásokból működik. Ezek a források általában esetlegesek, nem teszik lehetővé a hosszú távú stabil tervezést és fenntarthatóságot, a pályázati terminisukon túlmutató gondolkodást. A pályázati célok és az időpontok sem könnyen “alkalmazkodnak” az egyes szervezetek céljaihoz, így inkább azoknak kell alkalmazkodniuk a “donorok” ritmusához és elvárásaihoz. Magyarországon alacsony szinten áll a CSR tevékenység, valamint az értékesíthető szolgáltatások körének kialakítása a szervezetek alaptevékenységével összefüggően.

Olyan képzési, stratégia előkészítő programot kívánunk biztosítani, amely a szervezetekkel szoros együttműködésben 4 alkalmas online vagy offline tréninget jelentene, amelyben minden blokkot követően a szervezet kipróbálna  módszert, és az alkalmazott eszközöket közösen elemezve újabb elemekkel bővíthetnénk a szervezetek forrásait, majd a végén egy közös Forrásszerző stratégiát alkotnánk meg minden jelentkező számára.

Tematika:

1. Az Erasmuson túl

2. CSR, Company social responsibility (Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás)

3. Social entrepreneurship (közösségi/nonprofit/társadalmi vállalkozás)

4. Pénzügyi stratégia alkotás

Az előadások anyaga nyitott, de a részvétel regisztrációhoz kötött.


Jogsegély szolgálat

A szolgáltatás keretei között lehetőségetek van van a NIT ügyvédjéhez fordulni jogi tanácsadásért., a következő területeken belül:

 • Változásbejegyzés: Tagszervezeteinknek lehetősége nyílik arra, hogy díjmentes változásbejegyzési eljárásokkal kapcsolatos jogi tanácsadást igényeljenek.​
 • Tagszervezetek működése: A civil szervezetek működtetésével kapcsolatosan fellépő jogi kérdések sem jelentenek többet problémát tagszervezetein számára.​
 • Okiratok szerkesztése: A jogsegély szolgálat a tagszervezetek által megkötendő szerződések és egyéb nem bírósági okiratok szerkesztését is teljesíti.​
 • Civil szervezet alapítása: Szolgáltatásunkkal könnyen és gyorsan rendelkezésedre állunk, hogy megfelelő jogi tanácsadást adjunk számodra egy civil szervezet alapításához.​
 • Tevékenység: A szervezet tevékenységével kapcsolatosan felmerülő kérdésekre is egyszerű és gyors a választ biztosít jogi tanácsadásunk a számodra.​
 • Véleményezés: Ha csak a megkötendő szerződések és egyéb nem bírósági okiratok véleményezésére van szükséged, bizalommal fordulhatsz hozzánk.​
 • Bírósági eljárások: A bírósági eljárásokban (pl.: peres képviselet, változásbejegyzési eljárások) jogi képviselet ellátása csak külön megbízás alapján lehetséges! ​

Kérdéseitekkel, jogi ügyeitekkel kapcsolatban a szolgáltatást a jogsegely@ifjusagitanacs.hu e-mail címen keresztül éritek el.​


Kommunikációs szolgáltatás

A szervezet rövid- és hosszútávú céljaira, a partnerségi kapcsolatokra, az anyagi stabilitásra, az ismertségére és elismertségére is hatással van az, hogy mit, miről, milyen formában, mikor és hol kommunikál magáról. Egy a fix: kommunikálni kell! A jó és eredményes kommunikáció elérése azonban már korántsem olyan könnyű, mint azt néha első látásra ítélnénk meg.

Hogy minél magabiztosabban, szervezetebben és tudatosabban tudd használni a meglévő (vagy a jövőben megalkotni kívánt) kommunikációs csatornáidat, négy szolgáltatást tudsz igénybe venni:

 • kommunikációs stratégia tervezése: az előzetes monitoring és audit díjmentes, minden más közös megállapodás alapján történik a szakemberrel
 • social media training: a szakértői díj 50%-a terheli a szervezetet
 • rendezvényszervezői training: a szakértői díj 50%-a terheli a szervezetet
 • bemutatkozó promóciós film készítése a szervezetről: egyéni díjazás alapján a szervezet és a stáb között

További részletek: szolgaltatas@ifjusagitanacs.hu


Menedzsment és szervezetfejlesztés

Egy stabilan működő, biztos lábakon álló civil szervezetet működtetsz vagy tagja vagy annak? Átlátható és jól körvonalazott tevékenységi köreid vannak, illetve egy szuper csapattal dolgozol együtt? Ha mindezt szeretnétek felülmúlni és a professzionalizmus egy magasabb szintjére lépni, akkor a menedzsment és szervezetfejlesztési szolgáltatásunkat ajánljuk számotokra!

A NIT-el együttműködő szervezetfejlesztő szakemberek egy személyes beszélgetés és látogatás alkalmával felmérik a szervezet működésének hatékonyságát. Ezt követően megfogalmazzák a legfontosabb feltárt hiányosságokat és fejlesztési területeket, hatékonyságjavító beavatkozásokat, majd elkészítenek egy akciótervet. A NIT vállalja ennek költségeit, ezt követően a további együttműködés a szervezet és a szakember között már egyéni megállapodás tárgyát képezi.

További információk és jelentkezés: szolgáltatás@ifjusagitanacs.hu


NIT Vezetői Akadémia

Számos olyan tagszervezeti vezetőnk van, akik hosszú évek óta tevékenykednek vezetőként a szektoron belül. Számukra, és a frissen megválasztott civil szervezeti vezetők számára kívánjuk elindítani a klasszikus vezetői coachingot célzó NIT Vezetői Akadémiát.

terveink szerint az őszi és a tavaszi időszakban is meghirdetjük a tagszervezeteink számára. A jelentkezést követően maximum 8 fővel elindítjuk a 12 héten át tartó képzés – sorozatot, amelynek egyes alkalmai (összesen 6) 2 – 3 órát vesznek igénybe. A lebonyolítás rendje: online vagy offline a résztvevőkkel együtt kerül meghatározásra a képzés elején.

A képzés az alábbi irányvonal mentén halad:

 • Vezetői szerepek, én, mint vezető – Vezetői stílusok, vezetői tipológiák
 • Vezető és beosztott – Delegálás, motiválás, vezető – beosztott kapcsolatok
 • Vezető és csapat – Team vezetés, csoportdinamika
 • Vezető és szervezet – Szervezeti kultúra, hierarchia, értékek
 • Vezető és célok – Vízió, célok, stratégia, akcióterv
 • Utánpótlásnevelés – Kiválasztás, fejlesztés, bevonás, mentorálás

A szolgáltatás díjmentes a résztvevők számára.

További információ, jelentkezés: szolgaltatas@ifjusagitanacs.hu


Stratégiai tervezés

Egy szervezet életében a tudatos és biztos lépéseket egy kidolgozott alapokon nyugvó stratégia adja. Az egyértelmű célok és irányutak megfogalmazása, a szervezetfejlesztés, az operatív feladatok menedzsmelése, a projektkoordináció, a partnerségi kapcsolatok kialakítása mind-mind egy összetett stratégia nélkülözhetetlen részelemei egy szervezet életében. Az elkészítéséhez, az azt megelőző audithoz és monitoringhoz, az akciótervek és kreatív ötletek megálmodásához javasolt szakembert igénybe venni. Az elmúlt években több olyan stratégával is dolgoztunk már együtt, akiket nyugodt szívvel ajánlunk számotokra.

A megfelelő szakemberek kiválasztását követően, a szolgáltatás a stratégával való megegyezésen alapul, közvetlenül.


Szakértői – módszertani szolgáltatások

A siker nem csak a jó ötleteken, hanem a megfelelő helyen és időben alkalmazott, már bevált módszertanok alkalmazásán is múlik. Hol találod ezeket? Hogyan hasznosíthatod a saját civil szervezeted életében? Ebben szeretnénk hosszútávon segíteni Neked.

A módszertani szolgáltatás tartalmazza a minta módszertanok összegyűjtését és gyakorlatba történő adaptálását a saját szükségleteiteknek megfelelően. A módszertani anyagok kidolgozása, minta módszertanok átadása komplex, személyre szabott szolgáltatási rendszert jelent.

A sikeres jelentkezést követően minimum 3, maximum 6 hónapig tartó módszertani implementálás (gyakorlatban történő átültetés) veszi kezdetét.

Minden pozitív elbírálásban részesült (tag)szervezet módszertani fejlesztését egy NIT elnökségi tag, a területileg illetékes NIT megyei delegált, illetve egy módszertan specifikus elméleti és gyakorlati szakember segíti.

Jelentkezési lehetőség: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfi9nJFJBPR4Ut12GgNw8DvaAnMkqQ4V66sXKF-T_ZBQJlEYw/viewform


Szupervízió

Nem használjuk és nem is foglalkozunk a mindennapok során ezzel a terminussal, pedig nagyon fontos tartalmat rejt.

A szupervízió olyan speciális szakmai személyiségfejlesztő módszer, amelynek alkalmazása nélkülözhetetlen a segítő foglalkozásúak – köztük a szociális területen személyes gondoskodást végző szakemberek – hivatásgondozásában, saját mentálhigiénéjében, szakmai továbbképzésében és munkájának minőségbiztosításában. A szupervízió célja a szakmai kompetencia növelése, a kooperáció és a hatékonyság fejlesztése.

Az ifjúsági – civil szférában jelenleg nincsenek szupervíziós alkalmak a szakemberek számára. A szolgáltatás révén félévente lehetősége lenne nyolc tagszervezetünknek delegálnia egy – egy főt ezekre a szupervíziós alkalmakra.

A résztvevők az alábbi területeken fejlődnek:

 • A nondirekt segítő beszélgetés módszertana
 • Az esetfeldolgozás módszertana
 • Konkrét problémák feldolgozása és értelmezése
 • Esetekkel és gondolkodással kapcsolatos információgyűjtés
 • Esetkezeléssel összefüggő helyzetfelismerés
 • Kapcsolatteremtő képesség
 • Szakmai nyelvhasználat

További információ: szolgaltatas@ifjusagitanacs.hu