fbpx

Civil szervezetek által igénybe vehető szolgáltatások

Szolgáltatásainkat nem csak tagszervezeteinknek, de az ifjúsággal foglalkozó vagy fiatalokból álló közösségeknek, a szervezetté válás előtt álló csoportoknak ajánljuk.

Névtelen terv (8)

„A tudás kincs, de a gyakorlás hozzá a kulcs.” Ami pedig a kettő között van, azt szeretnénk számotokra biztosítani. A NIT Online tudásterében – ami egy folyamatosan bővülő felület – azokat a legfontosabb linkeket, információkat és szakmai felületeket gyűjtjük össze a számotokra amelyek nélkülözhetetlenek a mindennapi szervezeti működésetekhez, vagy akár a személyes fejlődésetekhez.

A tudásterünket hamarosan elérhetetitek a honlapunkon.

Ezen szolgáltatásunkkal szeretnénk segíteni – a saját és partnereink tapasztalati alapján – hogy a szervezetetek vagy közösségetek számára megtaláljátok azokat a másokkal való kapcsolódási pontokat és esetleges partnerségi kapcsolatokat, amelyek segíthetik egy – egy projektetek vagy pályázatotok megvalósítását, vagy a midennapi működéseteket. Ennek elősegítése érdekében partnerkereső szemináriumokat szervezünk, amelyekről a különböző felületeinken keresztül tájékozódhattok, valamint egy folyamatosan bővülő partneradatbázissal rendelkezünk.
Amennyiben partnert kerestek valamilyen hazai vagy nemzetközi együttműködéshez, az alábbi adatlap kitöltésével tudjátok jelezni igényeteket.

Közös ügyek, nemes célok mentén dolgoztok együtt egy jól működő közösségben? A csapatot fiatalok alkotják vagy esetleg a fiatalságot érintő kérdésekkel foglalkoztok? Szeretnétek fejlődni, dinamikusabban előrehaladni, esetleg szervezetként tovább működni? Akkor a „Szakmai inkubálás” szolgáltatásunk Nektek szól!

A szakmai inkubálás során az inkubátor szerepet a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a vele közvetett-közvetlen kapcsolatban álló tagszervezetek, szakemberek, szakmai és stratégiai partnerek, valamint ifjúságszakmai szakértők töltik be. A projektötleteiteket/kezdeményezéseiteket és/vagy működéseteket tanácsadással, networkinggel, képzésekkel, oktatással, coachinggal, ütemterv elkészítésével segítjük.

A jelentkezés (pályázati űrlap kitöltése) után a sikeres kiválasztási folyamat eredményeként bekerültök a szakmai inkubációs programba. Ezt követően projektötlet/kezdeményezés esetén minimum 3, maximum 6 hónapig, szervezetté válás esetén minimum 6, maximum 12 hónapig tartó szakmai inkubálás veszi kezdetét.

Nem régóta működtök civil szervezetként? A mindennapi működés kialakítása során számos kérdés merül fel bennetek? Szeretnétek kapcsolatba kerülni hasonlóan fiatalokkal foglalkozó szervezetekkel? Akkor a szervezeti mentoring programunk Nektek szól!

A Mentoring program keretei között, egy olyan mentor szervezetet rendelünk mellétek, amely a megyétekben (vagy ugyanazon a településen) működik. A mentorálás során ez a több éves (vagy évtizedes) tapasztalattal rendelkező egyesület/alapítvány segít eligazodni a kezdeti nehézségekben, valamint a helyi intézmények és közigazgatás megismerésében. Ezt követően egy 6 hónapig tartó a működés számos területére kiterjedő mentorálási fázis veszi kezdetét. Jelentkezzetek!

A NIT tagszervezetei és partnerszervezetei közül bárki igénybe veheti a kialakított, a piaci árakhoz képest kedvezményesen biztosított szolgáltatási csomagokat, azok esetében nincs semmilyen előfeltétel. A megrendelők és a szolgáltatók között közvetlenül kapcsolat lesz, a NIT kimarad a kapcsolódó pénzmozgásokból.

Az egyes szolgáltatásokat elektronikusan a szolgaltatas@ifjusagitanacs.hu email címen keresztül tudjátok megrendelni. Első körben négy szolgáltatást kívánunk elindítani, amely a későbbiekben terveink szerint egy statikus rendszerben fog bővülni:

  • Grafikai munkák
  • Weblapkészítés
  • Telefonflotta (Civil – ifjúsági flottacsomag)
  • Pályázatírás