Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Szolnoki helyszín, lelkes fiatalok – újabb Lépj fel! Ifjúsági Nap

Az utóbbi hónapokban mutatkozott be „Lépj fel!” programsorozatunk. A projekt keretében megvalósuló Ifjúsági Napok a résztvevők aktivizálását célozza, illetve a résztvevők átfogó képet kaphatnak a hazai ifjúsági intézményrendszerről, annak működéséről, hálózatáról. - A továbbiakban a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület beszámolóját olvasható szolnoki eseményünkről.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

A bemutatkozások után elkezdődött a kerekasztal beszélgetés, amelyben a meghívott vendégek különböző témakörökben oszthatták meg véleményüket és reagálhattak a feltett kérdésekre. A témakörök érintették a fiatalok pályaorientációs problémait, a jövőképükkel kapcsolatos kérdéseket. A kerekasztal beszélgetés kiemelkedő pillanatai közé lehet sorolni azokat a tanácsokat és javaslatokat, amelyek a fiatalok segítségére szolgálhatnak a közeljövőben.

Néhány kiemelkedő gondolatot, amely elhangzott a beszélgetés folyamán:

„Kettő lényeges fontos dolog van az életben: megfelelő partnerválasztás és a megfelelő pályaválasztás. Tervezzünk folyamatosan, minden nap. A döntést időben meg kell hozni a jövőnkkel kapcsolatban. Mindig úgy kell tervezni a mai napot, hogy a holnap szebb legyen és céltudatosabb”.

Ez a beszélgetés remek lehetőség volt arra, hogy nyitottabbá tegyék a diákokat, felnyissák a szemüket az esetleges változtatandó dolgokra és fellendítsék még jobban a fiatalokat, akik a jövő döntéshozói lesznek.

Kiemelnék még pozitívumokat: a néhai humort, a néhai komolyságot és az interaktivitást, mellyel leginkább buzdították a jelenlévőket arra, hogy merjenek kérdéseket feltenni vagy csak beszélni egy adott témáról, a problémákról, ezáltal egy utat mutatva a fiatal generáció bevonzására, szemük felnyitására a jövőképről, a tudatosságról, mely egy jobb, kellemesebb életet kínál fel a későbbiekben.

Az ebédszünet után megkezdődött a két tréning: a kommunikációs és az önismereti képzés, ahol tapasztalt trénerek vezették le a gyakorlati feladatokat. 

Az önismereti képzésen vettem részt, amely segített abban, hogy jobban rálássak saját tulajdonságaimra és változtassak a rossz szokásokon. A feladatok folyamán mindenki saját tulajdonságairól beszélt és kis csoportokban osztottuk meg tapasztalatainkat. Az feladatok után egyre nyitottabbá váltak a fiatalok, így néhány nehezebb dologra is ki lehetett térni és meglehetett beszélni a közösben. Az önismeret záró momentuma egy tulajdonság felmérés, amelyben saját magunkat kellett pontozni egy adott tulajdonsághoz mérten, hogy mennyire jellemző vagy nem jellemző saját személyiségünkre.

A trénerek különböző interaktív gyakorlatokkal tarkították az előadásukat, melyek között akadtak egyéni, páros és csoportos feladatok is. A diákok részéről is pozitív visszajelzést kapott a napi program, többen is szeretnének sűrűbben ilyen lehetőségeket.

A program végén nagyon nyitott kis közösség alakult ki, kis barátságok szövődtek és bővült a fiatalok szakmai tudása is. A diákok részéről is pozitív visszajelzést kapott a napi program, többen is szeretnének sűrűbben ilyen lehetőségeket.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...