Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Több leszel, ha teszel! – Önkéntes Konferencia és Fórum

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter
Az Új Nemzedék Központ január 31-én tartott Önkéntes Konferenciát és Fórumot. A rendezvény a „Több leszel, ha teszel!” címet viselte.

Az Új Nemzedék Központ január 31-én tartott Önkéntes Konferenciát és Fórumot a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában. A Nemzeti Ifjúsági Tanács is képviselte magát Hegedüs Zoltán, a szervezet elnöke és Horváth Aliz, titkárság vezető személyében. A rendezvény a „Több leszel, ha teszel!” címet viselte.

A Kávészünet együttes dalai után dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár asszony, a Nemzeti Önkéntes Tanács alelnöke tartott nyitóbeszédet, melyből kiderült, hogy hazánkban egyre több ember végez önkéntes tevékenységet.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Azbej Tristan a Hungary Helps Programot, dr. Bényi Krisztina a Magyar Falu Programot, Gyorgyovich Miklós pedig az Önkéntesség Magyarországon 2018 című kutatást mutatta be.

Fontos kiemelni, hogy a kutatás szerint a társadalom több mint 40 százaléka önkénteskedik, és többségük úgy nyilatkozott, hogy a jövőben is szeretne.

Az előadások után a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei ejtették ámulatba a résztvevőket.

A délután folyamán először kerekasztal-beszélgetések alkalmával jártuk körbe az önkéntesség fogalmát, ahol szó volt az állami szerepvállalásról és a társadalmi felelősségvállalás formáiról, illetve hallhattunk történeteket, tanúságtételeket gyakorló önkéntesektől.

Utolsó körben pedig world café-beszélgetések által kaptunk választ különböző kérdésekre. Az első témakörben a különböző szektorok, ágazatok nézőpontjaiból vizsgáltuk az önkéntességet. A második témakör az iskolai közösségi szolgálatról, valamint az önkéntesség által adott és kapott értékekről szólt. A harmadik témakör pedig az önkéntesség formáit dolgozta fel.

Összességében elmondható, hogy mind az előadók, mind a résztvevők egy igazán interaktív és élménydús programot tudhattak magukénak.

Önkéntesség Magyarországon 2018. – Az önkéntességkutatás első eredményei

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Letöltés [1.42 MB]

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...