Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Új stratégiai megállapodást kötött az Emmi és a Nemzeti Ifjúsági Tanács

Új stratégiai megállapodást kötött az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal (NIT). A dokumentumot Novák Katalin államtitkár és Hegedűs Zoltán, a NIT elnöke írta alá szerdán Budapesten újságírók előtt.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az aláírás előtt elmondta: a megállapodással a kormány kötelezettséget vállal, hogy a jövőben is mindig megkérdezi a NIT és rajta keresztül a magyar fiatalok véleményét, amikor őket érintő kérdésekben dönt.

A szerződés ilyen területekként említi a fiatalokkal foglalkozó szakpolitikákon túl a tehetséggondozást, az oktatást, a sportot, a digitalizációt, az önkéntességet és a kultúrát.

Novák Katalin úgy fogalmazott: „szeretnénk, ha a magyar fiatalok hangja eljutna hozzánk, és ennek egy módja” a kapcsolattartás a csaknem száz, fiatalokkal foglalkozó szervezetet tömörítő NIT-tel.

Kitért arra: a NIT hídszerepet tölt be a magyar fiatalok és a kormány között, valamint számos nemzetközi testületben is ellátja a magyar fiatalok képviseletét. Ezért is „fontos, hogy rendszeres kapcsolatban álljunk a NIT-tel, és támogassuk a NIT-hez tarozó szervezetek munkáját”.

Hozzátette: a NIT-től a kormány inspirációt kaphat, hogy melyek azok a fiatalokat érintő területek, amelyekkel a jövőben érdemes lenne kiemelten foglalkozniuk, hol van még szükség további lépésekre, és visszajelzést is kapnak tőlük arról, hogy az eddigi lépéseik mennyire voltak sikeresek.

Novák Katalin hozzátette: a NIT segíti a kormányt abban is, hogy „lefordítja a fiatalok nyelvére” a kormány őket érintő döntéseit.

Hegedüs Zoltán azt mondta: a NIT újabb lépést tesz a „felnőtté válás útján” azzal, hogy ebben a kormányzati ciklusban is az Emmi partnere lesz, és igyekeznek majd tartalommal megtölteni a megállapodást. Hozzátette: felelősséggel tartoznak azon ifjúsági szervezeteknek, amelyek felhatalmazták őket a képviseletükre.

Az megállapodás az alábbi területeket érinti: ifjúságpolitika, önkéntesség, tehetséggondozás, nemzetközi jó gyakorlatok, oktatás, sport, digitalizáció és kultúra.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...