Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Új vezetőséggel indítja az évet a NIT

Egyhangú döntéssel Hegedüs Zoltánt választotta elnökévé a Nemzeti Ifjúsági Tanács szombati tisztújító küldöttgyűlésén. A megválasztott elnök második alkalommal kapott bizalmat a szervezet tagjaitól. A jövő év januárjában felálló új elnökség és felügyelőbizottság 2021 végéig végezheti majd munkáját.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

A megnyitó során Navracsics Tibor, Európa Kulturális Fővárosáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács megalakulását még miniszterként segítette. Kiemelte az ifjúsági tanácsok fontosságát a fiatalok aktivizálásában és szerepüket az Európai Unióban.

Szalay-Bobrovniczky Vince, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Miniszterelnökség közötti együttműködés eredményeként bízik a fiatalok civil aktivitásának fokozásában.

Hegedüs Zoltán elnöki programjában kiemelte, hogy a szervezet legfontosabb feladata és célja a hatékony érdekképviselet megvalósítása. Országos ernyőszervezetként elsődleges feladata a tagszervezeteinek működésének támogatása, ami mellett a fiatalok közéleti érdeklődésének fenntartására és a civil társadalmon belüli ifjúsági utánpótlásképzésre külön figyelmet és munkát kíván fordítani.

A tisztségviselő választás eredményeként a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségének tagjai: Czagány Éva (Pro Iuventute Hungarica – Magyar Ifjúságért Alapítvány), Djogni Joel Ségnon (Kulturális Életért Közhasznú Egyesület), Kovács Péter (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája), Nagy Franciska (Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület), Szabó Bálint (Eszterházy Károly Hallgatói Egyesület), Turi Ádám (Diákközéletért Alapítvány).

A szombaton tartott ülésnek a Budapesti Európai Ifjúsági Központ adott otthont.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...