Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács vezetősége

ELNÖKSÉG

 

Hegedüs Zoltán

Hegedüs Zoltán

elnök
BEMUTATKOZÁS
Hegedüs Zoltán vagyok, közel 10 éve foglalkozom ifjúsági érdekképviselettel annak különböző szintjein és színterein. Tevékenységemet a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatában kezdtem, ahonnan néhány évvel később a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájához kerültem, ahol elsődlegesen tehetséggondozással és ifjúságüggyel foglalkoztam. A NIT-el 2015-ben találkoztam először, aminek előbb Budapesti koordinátora, majd alelnöke lettem. 2018 februárjától az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport elnöki tisztségét is betöltöm. Az országos hálózatokon kivül helyi szinten is foglalkozom fiatalokkal egy ifjúsági egyesület, Fiatalok a Városért Egyesület Kisvárda elnökeként. Szervezetünk jelenleg is egy ifjúsági közösségi teret üzemeltet a város fiataljai számára. Mindezek mellett pedig a Debreceni Egyetem Történelem és Néprajztudományi Doktori Iskolájának doktorandusz hallgatója vagyok.
KAPCSOLAT
zoltan.hegedus@ifjusagitanacs.hu
Dóka Ágnes

Dóka Ágnes

alelnök
BEMUTATKOZÁS
Dóka Ágnes vagyok, tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán végeztem Ifjúságsegítő szakon. 14 éves korom óta tevékenykedem az ifjúságügy körforgásában. Azóta foglalkozom, hazai érdekképviselettel, interkulturális cserék-, valamint nemzetközi képzések szervezésével, pályázatírással, rendezvényszervezéssel és ifjúsági program koordinálással.

Másik aktív életterületem a tánc és a mozgás. Hat éves korom óta táncolok és most már hét éve oktatóként is ténykedem. Többféle fitnesz és tánc szakirányú végzettséggel rendelkezem.
A NIT-ben a Főnix Dance Sport Gyermek és Ifjúsági Központ Egyesület delegáltjaként veszek részt, ahol jelenleg, mint ifjúsági és mozgásközpont koordinátor tevékenykedem. Fontos célkitűzésem a fiatalok szemléletformálása és az egészséges életmódra nevelésének elősegítése, melyet az ifjúsági tanácson belül is kiemelten képviselni szeretnék.

KAPCSOLAT
agnes.doka@ifjusagitanacs.hu
Nagy Máté

Nagy Máté

elnökségi tag
BEMUTATKOZÁS
Nagy Máté vagyok, 1995-ben születtem, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzős politológus hallgatója vagyok. Az ifjúsági érdekképviselettel a gimnázium óta foglalkozok, ahol részt vettem a Diákönkormányzat munkájában. Egyetemi éveim alatt kapcsolatba kerültem a Hallgatói Önkormányzattal, majd létrehoztam a Hallgatói Fórumot, amelynek célja volt, hogy pázmányos önképző körként funkcionáljon. Az elmúlt években hasznos tapasztalatokat szereztem a konferenciák, rendezvények szervezésében. Ezen kívül moderátorként valamint előadóként is bizonyíthattam, utóbbi esetében az online kommunikáció terén. A NIT elnökségében a FÖE – Fiatalok az Összefogásért egyesület képviseletében veszek részt.
KAPCSOLAT
mate.nagy@ifjusagitanacs.hu
Kovács Péter

Kovács Péter

elnökségi tag
BEMUTATKOZÁS
Kovács Péter vagyok, Pécsett születtem 1994-ben. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar-történelem tanárszakon folytatom tanulmányaimat. Egyetemi tanulmányaim korábbi szakaszában szakmai tudományos tevékenységet folytattam. Ifjúsági érdekvédelemmel, érdekképviselettel először középiskolámban kerültem kapcsolatba, ahol diáktársaim bizalmából egy évig a Diákönkormányzat elnöki posztját tölthettem be. Később, immáron egyetemi polgárként saját tanulmányaim során ébredtem rá arra, hogy a szakom, képzésem, karom, és egyetemem olyan lesz, amilyenné mi, egyetemi polgárok formáljuk. 2015 tavaszán kapcsolódtam be a BTK hallgatói önkormányzatának munkájába, tanulmányi érdekképviselőként, 2016. januárjától a szervezet alelnöke, 2017 májusától annak elnöke vagyok. Az eltelt időszak alatt aktívan részt vettem az összegyetemi érdekképviselet fórumain, valamint évek óta részese vagyok a tanárképzéssel kapcsolatos helyi és országos bizottságok munkájának. 2018 májusa óta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának ifjúságügyekért felelős elnökségi tagja vagyok, 2019. január 1-jétől pedig a HÖOK elnökhelyettesi feladatait fogom ellátni. A Nemzeti Ifjúsági Tanács munkáját a 2012-es indulásától kezdve figyelemmel kísérem, 2018 óta veszek részt a NIT két meghatározó projektjében: tagja vagyok a Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoportjának, valamint a Pact4Youth Munkacsoportnak is. 2018 decemberében a HÖOK delegáltjaként választottak meg a NIT elnökségi tagjának. Pécsett eltöltött 24 évem alatt átéltem azt, hogy a városban s körülötte a régióban is egyre nehezebb helyzetbe kerültek az ifjúsági szervezetek. Célom az, hogy következő időszakban tenni tudjak a pécsi és ezen túlmutatóan a dél-dunántúli ifjúsági szerveződések fejlődéséért. Elhivatott vagyok abban, hogy erősítsük a társadalmi felelősségvállalást generációnkban és tudom, hogy képesek vagyunk tenni azért, hogy a fiatalság érdekérvényesítő képessége javuljon a Nemzeti Ifjúsági Tanács tevékenységén keresztül.
KAPCSOLAT
peter.kovacs@ifjusagitanacs.hu
Bodrogi Richárd

Bodrogi Richárd

elnökségi tag
BEMUTATKOZÁS
Bodrogi Richárdnak hívnak, 1985-ben születtem, az érettségit követően az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanultam tovább filozófia szakon. Azért emellett döntöttem, mert próbáltam megismerni a világot a maga teljességében, és úgy tűnt, hogy erre az egyik legalkalmasabb, a filozófia. Hasonló érdeklődéssel fordultam a hallgatói érdekképviselet felé, melynek a felvételem után szinte azonnal a tagja lettem. Megválasztottak szakos hallgatói érdekképviselőnek, majd később a Filozófia Intézeti Képviselet elnöki posztját töltöttem be, mely tisztségemmel egyúttal a Kari Tanács tagja is lettem. Dolgoztam az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Ellenőrző bizottságában tagként és elnökként is. 2011 óta dolgozom különféle területeken, szereztem tapasztalatot újságírói, pályázati, kommunikációs munkakörökben, szerveztem konferenciákat, beszélgetéseket, előadásokat is. A munkahelyeim mellett több civil szervezetet segítettem önkéntes alapon. A NIT elnökségében az ERGO – Európai Regionális Szervezet képviseletében veszek részt.
KAPCSOLAT
richard.bodrogi@ifjusagitanacsi.hu
Djogni Joel Ségnon

Djogni Joel Ségnon

elnökségi tag
BEMUTATKOZÁS

A civil szektorral, az ifjúsági- és demokratikus érdekképviseleti tevékenységgel még 2009-ben kerültem kapcsolatban, amikor is a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Esélyegyenlőségi Iroda önkéntes munkatársa lettem. Az ifjúságpolitikai, az ifjúságügyi ismereteimet mélyítve a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szociális munka szakos hallgatójaként folytattam tovább a tanulmányaimat. Az egyetemi éveim alatt tagja voltam a Kari Hallgatói Juttatási Bizottságnak; több mint három szemeszteren keresztül láttam el demonstrátori feladatokat a Szociális és Társadalomtudományi Intézetben; valamint Nyíregyházán felsőoktatási rendszerben működő szakkollégiumok (Verzár Frigyes Szakkollégium, Evangélikus Roma Szakkollégium) önkormányzataiban töltöttem be vezetői tisztségeket.
A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) munkájába először, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei koordinátor kapcsolódtam be még 2016 márciusában, majd a NIT 2018. január 21-ei Közgyűlésén, a tagszervezetek bizalmát elnyerve a Kulturális Életért Közhasznú Egyesület jelölésében elnökségi tagnak választottak meg.
A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagjaként legfőbb feladatomnak tekintem, hogy – a NIT képviseletében -, az országos szervezet által képviselt értékeket, alapelveket, érdekeket, és célokat egy kétoldalú kommunikációs csatorna nyitásával közvetítsem a fiatalok, valamint az ifjúságot is érintő, országos, regionális és helyi ügyekben, és döntésekben érdekelt, hivatalokban, illetve intézményekben dolgozó szakemberek, döntéshozók felé.
Mindemellett a Nemzeti Ifjúsági Tanács Elnökségének a felhatalmazásával a koordinátor hálózatért felelős elnökségi tagként pedig tevékenységem elsősorban a Megyei Koordinátori Hálózat fejlesztésére, a megyei koordinátorok erőforrásainak, szükségleteinek a felmérésére fókuszál. A Megyei Koordinátori Hálózatra olyan eszközként szeretnénk tekinteni, és a fejlesztését olyan irányelvek figyelembevételével szeretném szervezni, amely által betölti azt a szerepét; hogy a fiatalok és az ifjúsággal foglalkozó szervezetek életében helyi szinten hozzájáruljon a fiatalok igényein alapuló valós érdekképviselet megteremtéséhez, az alulról építkező jelzőrendszer kiépítésével. Ezen túl 2018 február óta tagja vagyok az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoportnak a NIT delegálásában, amely a Strukturált Párbeszéd hazai szintű lebonyolítását koordinálja.
Az elhivatottságomat, és a proaktivitásomat bizonyítja a civil-nonprofit szektor irányában, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanácsban betöltött szerepem mellette több ifjúsággal foglalkozó civil szervezet munkáját segítem, mint önkéntes, különböző tisztségekben (Jelen Kell Lenned Multikulturális és Közösségfejlesztő Egyesület, Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal, Nyíregyházi Ifjúsági Fórum, KONNEKT Mentorprogram).

KAPCSOLAT
joel.djogni@ifjusagitanacs.hu

 

FELÜGYELETŐBIZOTTSÁG

 

Nemes László

Nemes László

Felügyelőbizottság elnöke
BEMUTATKOZÁS
A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület Felügyelő Bizottságának elnökeként kiemelten fontosnak tartom, hogy a FEB aktívan támogassa az Egyesület működését. Ennek szellemében koordinálom a Bizottság munkáját. Nemcsak a hozzánk intézet kérdésekben foglalunk állást, hanem a működést folyamatosan nyomon követve teszünk javaslatokat szervezeti és szakmai téren egyaránt. E feladatok ellátásban hasznosítom az elmúlt években szerezett szervezői, illetve vezetői munkatapasztalataimat, valamint doktori képzésem során folytatott kutatásaim eredményeit. A FEB tagjának a Doktoranduszok Országos Szövetségének ajánlásával az egyik NIT alapító szervezet, a Magyar Információtudományi Alapítvány törvényes képviselőjeként lettem megválasztva.
Forduljatok hozzánk bizalommal! 
KAPCSOLAT
laszlo.nemes@ifjusagitanacs.hu
Kósa András Csaba

Kósa András Csaba

Felügyelőbizottsági tag
BEMUTATKOZÁS
Kósa András Csaba (Oki) vagyok. 1974. július 14-én születtem Kecskeméten. Életem legjelentősebb állomásai is a városomhoz köthetőek. Házas vagyok, egy fiam és egy lányom van. Több mint 30 éve kezdtem el önkénteskedni ifjúsági és kulturális területen, 20 éve főállású ifjúságsegítőként dolgozom. Szívemhez a települési ifjúsági munka, ifjúságiinformáció és tanácsadás, a közösségi terek valamint az ifjúsági nemzetközi mobilitás területei állnak. Gyakran kérnek fel tanítani és konzulensnek is különböző felsőoktatási intézmények. Tréningeket és képzéseket leggyakrabban kommunikáció, önismeret, interkulturális, önkéntesség és a helyi ifjúsági munka különböző területeiről tartok. Kb. 50 országban jártam már ifjúságpolitikai céllal.

A NIT FEB tagja vagyok az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége – ISZOSZ delegáltjaként. 

KAPCSOLAT
andras.csaba.kosa@ifjusagitanacs.hu
Hegedűs Imre

Hegedűs Imre

Felügyelőbizottsági tag
BEMUTATKOZÁS

Hegedűs Imre vagyok 1983. július 16-án Debrecenben születtem, de hajdúböszörményi lakos voltam születésemtől egészen, addig a munkám annyi elfoglaltsága nem járt, hogy beköltözzek véglegesen Debrecenbe. Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Természettudományi- és Technológiai Karán folyatattam, ahol okleveles kémia-környezettan tanári diplomát szereztem. Egyetemi éveim alatt kapcsolódtam be az érdekképviseleti munkába, mint Hallgatói Önkormányzati Képviselő. Végzésem követően Debreceni Egyetemen kezdtem el dolgozni főállásban, mint kollégiumi tanár. Mellette több általános- és középiskolát megjártam, mint óraadó tanár. Tanítottam kémiát, biológiát, földrajzt, környezettant és tömegsportot is. Ezen munkahelyeimnekköszönhetően kerültem képbe az ifjúság mindennapos problémáival, gondjaival. Maga a végzettségem is arra az útra terelt, hogy az életem az ifjúsági területen töltsem el, de az oktatásban eltöltött idő erre csak ráerősített.

Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület elnökségébe a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének delegáltjaként kerültem. NIT-ben az egyik legfontosabb feladatom volt, hogy megszervezzem a 2016. évi NIT Szabadegyetemet. Emellett a futó projektekben is részt vettem és társaimmal közösen csapatként igyekeztünk elérni, hogy a NIT elérje, betöltse azt a szerepet, amelyért létrehozták.

2016. decemberi Közgyűlésen 2017. január 1-től 3 évre a NIT Felügyelő Bizottságába választottak be. Az Elnökség után ezen tisztségemen keresztül igyekszem segíteni a szervezetet illetve a magyar ifjúsággal foglalkozó civil szervezetek munkáját.

KAPCSOLAT
imre.hegedus@ifjusagitanacs.hu