Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Djogni Joel Ségnon

BEMUTATKOZÁS

Djogni Joel Ségnon vagyok, a Nemzeti Ifjúsági Tanács társadalmi ügyekért és kapcsolatokért felelős alelnöke, a Társadalmi ügyek munkacsoport vezetője.

Több mint egy évtizede foglalkozom dedikáltan civil szektorral, ifjúságüggyel és -politikával, valamint mindezekkel szervesen összefüggő ifjúsági- és demokratikus érdekképviseleti tevékenységekkel. Az elhivatottságomat és a proaktivitásomat mutatja a civil/nonprofit szektor, a non-formális tanulás, és az önkéntesség irányában, hogy az eddigi életútam során közel tizenöt helyi, régiós, és országos hatáskörű ifjúsággal foglalkozó szervezet és intézmény munkáját segítettem különböző tisztségekben és munkakörökben (bizottsági tag, demonstrátor, munkacsoport vezető, csapatkoordinátor/projektcsapat-tag, irodavezető, megyei koordinátor, régiós nagykövet, elnökségi tag, igazgatósági tag, alelnök, elnök).

Mindezek mellett kutatásszervezői, kutatás-instruktori és kérdezőbiztosi tapasztalatokkal is rendelkezem. Ugyanakkor számtalan képzésen, tréningen, workshopon vettem részt, illetve tartottam is nem formális neveléssel, ifjúsági munkával szervesen kapcsolódó témakörökben.

A hazai tapasztalatok mellett nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezem. Több Európai Unió támogatásával megvalósuló, főként Erasmus+ (ifjúsági) projektekben vettem részt résztvevőként, facilitátorként, moderátorként, segítőként és/vagy szervezőként, lebonyolítóként, szakmai megvalósítóként.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács munkájába 2016. márciusában kapcsolódtam be, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei koordinátor. A tagszervezetek bizalmát elnyerve 2018. január 21-től a Kulturális Életért Közhasznú Egyesület delegálásában elnökségi tagként, 2020. január 1-jétől pedig alelnökként veszek részt a szervezet operatív és szakmai tevékenységeiben.

Kezdetben a koordinátor hálózatért felelős elnökségi tagként a Megyei Koordinátori Hálózat fejlesztésével, a megyei koordinátorok erőforrásainak, szükségleteinek a felmérésével foglalkoztam, azon túl, hogy tagja voltam az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoportnak.

Jelenleg főként abban vállalok szerepet, hogy meghatározott prioritások, érdekképviseleti ügyek mentén (önkéntesség, fenntartható fejlődés, társadalmi felzárkózás, digitális gyermekvédelem) a fiatalok társadalmi felelősségvállalásával és a közéleti aktivitásával összefüggő kezdeményezések, projektek valósuljanak meg, szakpolitikai javaslatok szülessenek szakemberek és nonprofit/forprofit szervezetek minél szélesebb körű bevonásával.

Hiszem, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács tevékenységein keresztül olyan kétoldalú kommunikációs csatornát tudunk építeni, amely értékeket, érdekeket közvetít és tudástranszfert biztosít mindazon szereplők számára, akik közvetve-közvetlenül szereplői az ifjúsági-civil szektornak.

KAPCSOLAT
joel.djogni@ifjusagitanacs.hu