Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Hegedűs Imre

BEMUTATKOZÁS

A Debreceni Egyetemen 2011-ben végeztem kémia és környezettan tanárként. Tanulmányaim ideje alatt – a hallgatói önkormányzatban betöltött tisztségeim miatt – aktív szerepet vállaltam kortársaim segítésében és érdekképviseletében.

A felsőfokú tanulmányaim befejezését követően a Debreceni Egyetem kollégiumainak lettem a kollégiumi tanára, így lehetőségem nyílt napi szinten megismerni és foglalkozni a 18 – 25 éves korosztály problémáival, gondolataival. Célom, hogy az itt lakó fiatalok ne csak szállásként, hanem második otthonként tekintsenek a kollégiumra, ezért számos program megszervezésében tevékenykedem, valamint az ajtóm mindig nyitva áll a fiatalok előtt.

2013-tól a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének elnöke lettem, ahol a szervezet vezetése alatt az érdekképviseleti tevékenység mellett az utánpótlás-, a környezeti- és a sportos életre való nevelést tűztem ki célul.

2015 decemberében választottak meg a NIT elnökségi tagjává, majd egy év elteltével a NIT Felügyelőbizottságának a tagja lettem.

Az életem egy másik meghatározó területe a sport, azon belül is a futás és a természetjárás szerepel a központi helyen a mindennapjaimban, de korábban több éven keresztül kosárlabdáztam is NB II-ben. A futásnak köszönhetően jutottam el például – egy-egy félmaraton erejéig – Barcelonába és a Garda-tóhoz is.

A sport nem csak az egészségünk megőrzése végett elengedhetetlen az életünkben, de kitartásra és önfegyelemre is tanít minket. Önállóan is, illetve a FEKOSZ-szal közösen is több programot dolgoztam ki, melyek célja a mozgás megszerettetése az érdeklődőkkel, illetve a közösségépítő erejük mellett sem mehetünk el említés nélkül. Számomra a sport hidat jelent a különböző társadalmi rétegek, osztályok közötti ellentétek feloldásához.

KAPCSOLAT
imre.hegedus@ifjusagitanacs.hu