Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Kovács Péter

BEMUTATKOZÁS
Kovács Péter vagyok, Pécsett születtem 1994-ben. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, magyar-történelem tanárszakon folytatom tanulmányaimat. Egyetemi tanulmányaim korábbi szakaszában szakmai tudományos tevékenységet folytattam. Ifjúsági érdekvédelemmel, érdekképviselettel először középiskolámban kerültem kapcsolatba, ahol diáktársaim bizalmából egy évig a Diákönkormányzat elnöki posztját tölthettem be.

Később, immáron egyetemi polgárként saját tanulmányaim során ébredtem rá arra, hogy a szakom, képzésem, karom és egyetemem olyan lesz, amilyenné mi, egyetemi polgárok formáljuk. 2015 tavaszán kapcsolódtam be a BTK hallgatói önkormányzatának munkájába, tanulmányi érdekképviselőként, 2016 januárjától a szervezet alelnöke, 2017 májusától 2018 decemberéig annak elnöke voltam. Az eltelt időszak alatt aktívan részt vettem az összegyetemi érdekképviselet fórumain, valamint évek óta részese vagyok a tanárképzéssel kapcsolatos helyi és országos bizottságok munkájának. 2018 májusa óta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának ifjúságügyekért felelős elnökségi tagja voltam, 2019. január 1-jétől pedig a HÖOK elnökhelyettesi feladatait látom el.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács munkáját a 2012-es indulásától kezdve figyelemmel kísérem, 2018 óta tagja vagyok az Ifjúsági Párbeszéd Nemzeti Munkacsoportjának. 2018 decemberében a HÖOK delegáltjaként választottak meg a NIT elnökségi tagnak, 2020. január 1-jétől pedig alelnök vagyok. Pécsett eltöltött 25 évem alatt átéltem azt, hogy a városban és körülötte a régióban is, egyre nehezebb helyzetbe kerültek az ifjúsági szervezetek. Célom az, hogy a következő időszakban tenni tudjak a pécsi és ezen túlmutatóan a dél-dunántúli ifjúsági szerveződések fejlődéséért. Elhivatott vagyok abban, hogy erősítsük a társadalmi felelősségvállalást generációnkban és tudom, hogy képesek vagyunk tenni azért, hogy a fiatalság érdekérvényesítő képessége javuljon a Nemzeti Ifjúsági Tanács tevékenységén keresztül.

KAPCSOLAT
peter.kovacs@ifjusagitanacs.hu