Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Parlamenti Ifjúsági Nap a Nemzeti Ifjúsági Tanács részvételével

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

Hetedik alkalommal került megrendezésre a „Van beleszólásod!” Parlamenti Ifjúsági Nap. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a NIT elnökét kérték fel a program levezetésére és a vitajáték moderálására.

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a „Van beleszólásod!” Parlamenti Ifjúsági Nap a Tempus Közalapítvány, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája közös szervezésében. Ahogy az elmúlt években mindig, a NIT aktuális elnökét kérték fel a program levezetésére és a képviselői viták moderálására.

Az eseményt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkára nyitotta meg. A “Kérdezd a képviselőt” interaktív vitajátékon a délelőtti órákban dr. Zsigmond Barna Pál, országgyűlési képviselő vitatkozott dr. Újhelyi István európai parlamenti képviselővel, míg délután Dúró Dóra képviselő asszony vitázott dr. Deutsch Tamással, az EP választott tagjával.

A képviselői vita a fiatalok saját, előre átgondolt kérdéseire, a vitajáték pedig az őket érintő témákra épülr, melyeket a helyszínen megbeszélhettek. A programok interaktívan és szórakoztatóan valósultak meg, így az összes fiatal részt vehetett minden programelemben a nap során.

A csoportok aktív részvételét – a felkészüléssel és a kreatív beszámolóval együtt – szakmai zsűri értékelte. Az általuk legjobbnak talált osztály jutalma egy Euroscola-programon való részvétel Strasbourgban, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája felajánlásával.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...