fbpx

A projektről

A fiatalok fejlesztésére, és közéleti aktivitásának ösztönzésére, bevonására számos módszertan és projektötlet létezik mind a NIT-en, mind a tágabb értelemben vett ifjúsági szektoron belül. Az aktív állampolgárrá válásban kiemelten fontos eszköznek tartjuk a fiatalok vitakultúrájának fejlesztését, amelyhez kapcsolódóan egy középiskolásoknak szóló vitaverseny koncepcióját alkottuk meg.

A versenyre háromfős csapatok tudnak nevezni, amelynek tagjai középiskolások, és rendelkeznek tanulói jogviszonnyal. Az online előválogató után regionális középdöntők következnek, amelyek nyertesei a döntőben szópárbajoznak egymással.

sárga_pont
kék_kocka

Rendezvények

A vitában minden esetben két háromfős csapat vesz részt, és minden résztvevő egyszer mondhat beszédet. A vitában a beszédek mellett a csapatoknak lehetőségük van kérdések feltevésére is a másik fél által képviselt állásponthoz kapcsolódóan. Az oktatási és gyakorlati célú fejlesztést szolgáló lehetőségek közül ez a formátum azért is különösen hasznos, mert a kevésbé rutinosabb vitázóknak is lehetősége van a gyakorlásra, mivel a felelősség egyenletesebben oszlik el.
A rendezvényekre online tudnak jelentkezni a csapatok, jelenleg a regisztráció nem aktív. A program várhatóan októberben indul.