fbpx

Y.Z. – A fiatalság legfrisebb folyóirata

A folyóiratról

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) a Doktoranduszok Országos Szövetségével (DOSZ) szakmai együttműködésben egy olyan a fiatalokra, és az ifjúsági munkára fókuszáló folyóiratot alkotott meg, amely lehetőséget teremt a különböző a fiatalokat érintő témákat feldolgozó tanulmányok, szakmai cikkek, módszertani anyagok, illetve egyéb publicisztikák megjelenésére.

A folyóirat célja a kutatói utánpótlás támogatása, a szakmai és módszertani párbeszéd erősítése, platform teremtése a fiatalok számára, hogy egymásról, egymásnak írhassanak, valamint a döntéshozók figyelmének felhívása a terület és a fiatalok jelentőségére, valamint a terepen dolgozó ifjúsági szakemberek szakmai támogatása! A folyóirat önálló ISSN számmal fog rendelkezni. Az idei évre tervezett számaink kulcstémái az alábbiak lesznek: Digitális oktatás, Önkéntesség, Ifjúsági munka (online és offline), A fiatalok társadalmi és közéleti aktivitása – bevonódása a döntéshozatalba. 

A folyóirat célja a kutatói utánpótlás támogatása, a szakmai és módszertani párbeszéd erősítése, platform teremtése a fiatalok számára, hogy egymásról, egymásnak írhassanak, valamint a döntéshozók figyelmének felhívása a terület és a fiatalok jelentőségére, valamint a terepen dolgozó ifjúsági szakemberek szakmai támogatása.

sárga_pont
unnamed
kék_kocka

Szerkesztőbizottság

Főszerkesztő: 

Pillók Péter

Szerkesztők: 

Déri András

Gyorgyovich Miklós

Vajda Árpád

Publikációs felhívás

Olyan agilis, publikálni akaró, – tudó és – szerető írók jelentkezését várjuk, akik valamilyen ponton kötődnek a hazai vagy a nemzetközi ifjúságügyhöz, bármilyen, a fiatalokat érintő témában írtak már vagy szeretnének írni. Alap- és mesterszakos hallgatókat, fiatal és tapasztalt kutatókat, doktoranduszokat, fiatalokkal foglalkozó szakembereket invitálunk az együtt gondolkodásra, a hazai ifjúsági szektor fejlesztésére. A pályázat részeként olyan szakmai és tudományos cikkeket, elemzéseket, publikációkat várunk, amelyek témájukban kapcsolódnak a fiatalokhoz, az ifjúsági munka, vagy az ifjúságpolitika bármely aspektusához.

A hivatkozásokkal ellátott tanulmányok terjedelme minimum 10.000, maximum 20.000
karakter lehet. A terjedelembe nem tartozik bele a tanulmány végén feltüntetett forrás
és szakirodalom lista. További részletek ide kattintva érhetők el.

További információk az yz@ifjusagitanacs.hu e-mail címen kérhetők, a szerzői jelentkezési szándék pedig az alábbi linken tehető meg.

A pályázatok benyújtási határideje: 2021. október 17. 23:59

archívum

doksi

Y.Z. 2021/01

Impresszum:

Közzétéve:

Első évfolyam 1. szám

2021. augusztus 9.