Az alapvető működési célok mellett az elmúlt hónapokban egy újabb is megfogalmazódott bennünk: egy olyan ifjúsági folyóiratot megalkotni, amely lehetőséget teremt különböző, a fiatalokat érintő témákat feldolgozó tanulmányok, szakmai cikkek, módszertani anyagok, illetve egyéb publicisztikák megjelenésére.

Az ötletből valóság lett, az “Y.Z.” nevet viselő folyóirat szerkesztői gárdája már mindent előkészített, a folytatáshoz már csak Téged várnak: íróként és olvasóként egyaránt!

Olyan agilis, publikálni akaró, – tudó és – szerető írók jelentkezését várjuk, akik valamilyen ponton kötődnek a hazai vagy a nemzetközi ifjúságügyhöz, bármilyen, a fiatalokat érintő témában írtak már vagy szeretnének írni. Alap- és mesterszakos hallgatókat, fiatal és tapasztalt kutatókat, doktoranduszokat, fiatalokkal foglalkozó szakembereket invitálunk az együtt gondolkodásra, a hazai ifjúsági szektor fejlesztésére.

Az online folyóirat fő célkitűzéseit szakmai partnerünkkel, a Doktoranduszok Országos Szövetségével, mint a fiatal kutatók- és doktoranduszok országos szervezetével fogalmaztuk meg:
● a kutatói utánpótlás segítése
● szakmai és módszertani párbeszéd erősítése
● szakpolitikai reformok indokoltságának alátámasztása
● a fiatalokról szóló írások számára gyűjtőfelület biztosítása

Nagyinterjúk, aktuális ifjúságkutatások, jó gyakorlatok, nemzetközi kitekintések, terepmunkák, recenziók és a fiatalokat érintő legfontosabb kérdések feldolgozásában egyaránt várjuk a leendő íróink segítségét.

További információk az yz@ifjusagitanacs.hu e-mail címen kérhetők,  a szerzői jelentkezési szándék pedig a következő felületen jelezhető.

Ez is érdekelhet