A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) számára kiemelten fontos cél, hogy a fiatalok fejlesztése és képviselete mellett nagy hangsúlyt fektessen a velük foglalkozó szakemberek és szervezetek munkájának támogatására. Ennek egyik fontos elemeként a NIT szakmai partnerségben a Doktoranduszok Országos Szövetségével (DOSZ) elindította szakmai folyóiratát YZ címmel, illetve ehhez kapcsolódóan cikkpályázatot hirdet. A pályázat részeként olyan szakmai és tudományos cikkeket, elemzéseket, publikációkat várunk, amelyek témájukban kapcsolódnak a fiatalokhoz, az ifjúsági munka, vagy az ifjúságpolitika bármely aspektusához.

A pályázatot az alábbi kritériumoknak megfelelő anyagokkal lehet benyújtani:

  • Tanulmányok, cikkek, publikációk a fiatalokat, az ifjúságpolitikát, az ifjúsági munkát érintően.
  • A legfrissebb fiatalokat érintő (önálló vagy nyilvános eredményeken alapuló) kutatások, felmérések és elemzések (hazai és nemzetközi) eredményeinek feldolgozása, valamint azokhoz kapcsolódó legfontosabb megállapításai.
  • Kapcsolódó diszciplínák (pl. társadalomtudományok, oktatás, társadalmi felzárkóztatás, gyermekvédelem, különböző szakpolitikák, önkéntesség, pszichológia, pedagógia stb.) fiatalokhoz és ifjúságpolitikához vonatkozó szakterületein írt tudományos cikkek, elemzések.
  • A hivatkozásokkal ellátott tanulmányok terjedelme minimum 10.000, maximum 20.000 karakter lehet. A terjedelembe nem tartozik bele a tanulmány végén feltüntetett forrás és szakirodalom lista.

A pályázatok benyújtási határideje: 2021. augusztus 31.

Pályázni csak eredeti, máshol még nem közölt, illetve máshova közlésre be nem küldött, egyszerzős magyar nyelvű cikkel lehet. 

A pályaműveket az YZ szerkesztőbizottsága, valamint a NIT és a DOSZ által felkért szakmai zsűri bírálja el.

A legjobb írások – az első három helyezett – pénzdíjazásban (nettó 75.000 Ft – 50.000 Ft – 25.000 Ft) részesülnek a zsűri döntése alapján.

A szerkesztőség a díjazott és a díjazásban nem részesült, de közlésre alkalmas cikkeket – a szerzőikkel egyeztetett szerkesztés után – a szerzők számára nyújtott ellenszolgáltatás nélkül megjelenteti. A pályázat beküldői a pályázaton való részvétellel egyben hozzájárulnak cikkük online közzétételéhez is az YZ folyóirat internetes változatában, amelynek első számát ezen a linken érik el az érdeklődők:

A pályázati anyagokat a titkar@ifjusagitanacs.hu és az info@dosz.hu e-mail címekre várjuk.

Nemzeti Ifjúsági Tanács                                         Doktoranduszok Országos Szövetsége

Ez is érdekelhet