Az önkénteskedés egészen a gimnazista koromra nyúlik vissza, ott kezdett el aktívan foglalkoztatni ez a formája a “munkavégzésnek”.  Nem tudom pontosan, hogy mi volt az a pont, ahol elkezdett érdekelni vagy ahol eldöntöttem, hogy kipróbálom magam ebben az új közegben, de az évek alatt már többször biztossá vált számomra, hogy remekül döntöttem amikor belevágtam, és az önkéntesség ma már a mindennapjaim részévé vált. 

Tulajdonképpen az első tudománynépszerűsítő csoportom a TudÁShow volt, melyet harmadmagammal 11. osztályos koromban alapítottam. Később, egyetemre kerülés után megalapítottam a Tudományos Piknik tudománynépszerűsítő csoportot is, akikkel 3 éven keresztül, a COVID-19 megjelenéséig havi rendszerességgel szerveztünk tudományos meetupokat, kísérleti bemutatókat, nyaranként nyári táborokat középiskolás diákok számára. A tevékenység teljesen önkéntesen zajlott, munkánkat az EON, a Richter Nyrt. és a Tesco is támogatta.

A távoktatás bevezetésekor felismertem azt a problémát, hogy szükség lenne a közoktatás szereplőinek segítséget nyújtani a távolléti oktatásra való átállásánál, így született meg az OKTONDI (OKTatás Online DIgitálisan), melynek azóta is az elnöke vagyok. Rengeteg projektet indítottunk el az OKTONDI keretében: tananyag rendszerező weboldal, dolgozat digitalizálás, online érettségi felkészítő, majd kibeszélő, nagyköveti programok. Az elmúlt picit több, mint egy év alatt számos együttműködő partnerünk lett, amiért nagyon hálásak vagyunk. Támogatott minket például a  Telekom, EON, Mateking, NIT, MANT,.  Amiért pedig még hálásabbnak érezzük magunkat az, hogy számos díjat elnyerhettünk a programmal: Koronázatlan Hősök Díj, ELTE Hallgatói Ötletpályázat társadalmi innovációs különdíj, Forbes online címlap, valamint rengeteg kedves és pozitív megerősítést kaptunk, hogy a munkánkra van igény és folytassuk. Jelenleg futó legnagyobb projektjeink közül a pályaorientációs videó sorozatunkat emelném ki, mely keretein belül már több, mint 120 egyetemi szak került bemutatásra. Emellett pedig a másik számomra nagyon fontos projektünk a fenntarthatóságról szóló, és azt népszerűsítő ÖkOktodni online program. Az idei év tavaszán az egyik szakmai főszervezője voltam a Digitális Valóságok konferenciának, illetve szakmai ötleteimmel folyamatosan igyekszem támogatni az InnoFest vállalkozásindítási ötletverseny megvalósulását.

Ahogy összefoglaltam az elmúlt éveim ebben a pár bekezdésben tényleg azt mondhatom, hogy az életem részévé vált, hogy segítsek a környezetemnek, és igyekszem felismerni, hogy milyen társadalmi problémák vesznek körül és mit tehetek ellene. Az elmúlt 6-7 évben rengeteget fejlődtem, tanultam az önkéntestevékenységek során, de minden sikeres program után azt érzem, hogy minden befektetett energia megéri. Úgy érzem, hogy akkor tudatosult bennem teljes mértékben, hogy az erőforrásaim meghozták a gyümölcsét mikor 2018-ban bekerültem a Forbes Next: 30/30 alatti tehetséges fiatal a tudomány világából kategóriába, 2019-ben a MOL Tehetségtámogató KLASSZIS program keretein belül pénzbeli támogatással ismerték el munkámat, megkaphattam az ELTE TTK Kar Kiváló Hallgatója Díját, valamint a MOL 2020. szeptemberében a hónap emberének választott.

Természetesen nagyon örülök az elismeréseknek és a díjazásoknak, ezek mindig jobban és jobban motiválnak, hogy valami újat alkossak vagy segítsek a környezetemnek.

 

 

 

Ez is érdekelhet