Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

A fiatalok közéleti aktivitása a tehetséggondozáson keresztül teljesedhet ki igazán

A közösségükért tenni akaró fiatalok számára indít mentorprogramot a Nemzeti Ifjúsági Tanács. Féléven keresztül negyvenkét tehetséges fiatalnak lesz lehetősége saját képességeit fejleszteni mentorok segítségével. A program alatt pedig saját közösségeikben fogják segíteni kortársaik bevonását, érdeklődésük és közéleti aktivitásuk felkeltését.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

“A fiatalok esetében sajnos alacsony a társadalmi kezdeményezésekhez való kapcsolódás és jellemzi őket a közéleti passzivitás. Erre megoldást jelenthet, ha fokozatosan látunk hozzá a fiatalok szemléletének formálásához, akár egy tehetséggondozó programon keresztül.”

– mondta el a közéleti mentorprogram kapcsán Hegedüs Zoltán, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke.

A leendő kiválasztottak négy alkalommal képzéseken és szemléletformáló előadásokon vesznek részt. Mintaprojekteket hoznak létre közösen, amelyek egy – egy a fiatalokat érintő kérdésre, problémára kínálnak megoldást. Szervezett látóutakon pedig vállalati és civil szereplőkhöz, valamint állami intézményekbe látogatnak majd el.

A mentorprogram februárban egy több napos tréninggel kezdődik, ahol a résztvevők megismerhetik egymást és a közéletben már “élesben” is bizonyított mentoraikat, akikkel havonta legalább két alkalommal fognak találkoznak.

Tudj meg többet és jelentkezz!

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...