2023. december 16-án kezdetét vette az V. NIT Közéleti Mentorprogram! Több, mint 40 fiatal találkozott Budapesten a program keretében. A délután folyamán megalakultak a divíziók, este pedig közéleti vitán vettek részt.

 

A Közéleti Mentorprogram célja, hogy országos szinten gyűjtse össze a tehetséges és a közélet, valamint a társadalmi ügyek iránt fogékony fiatalokat. A résztvevők számára közéleti képzési hétvégéket szervezünk, ahol készségfejlesztő tréningeken és interaktív kerekasztalbeszélgetéseken vehetnek részt, mintaprojekteket hozunk létre közösen, amelyek egy-egy, a fiatalokat érintő kérdésre, problémára kínálnak megoldást. Látóutakat szervezünk piaci-, civil- és állami intézményekbe, valamint mentorok segítségével fejlesztjük a résztvevők kompetenciáit.

 

A Mentorprogram idei évfolyamában hat divízióban zajlik a képzés: a nemzetpolitikai, politikai elméleti, nemzetközi, önkéntes, ifjúsági részvételi és diák érdekképviseleti csoportokban sajátíthatják el az aktív társadalmi szerepvállalás alapjait és a korosztályos érdekképviselet alapjait, a hazai és határon túli közélet aktualitásait, valamint testközelből találkozhatnak a szektor releváns képviselőivel, döntéshozóival.

Az első találkozás alkalmával a KMP tagok megismerkedhettek egymással és a divízió vezetőkkel. Az ismerkedés után a divíziók kis csoportokba tömörülve a témakörükkel kapcsolatos eszmecserét folytattak. Az est záró akkordjaként egy közéleti vitát hallgathattak a mentoráltak, Kanász-Nagy Máté LMP-s képviselővel és Nacsa Lőrincz KDNP-s képviselővel.

Ez is érdekelhet