Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Mutasd meg, ami benned van! – Innovációs programsorozatot indít a NIT

Októbertől év végéig bezáróan, „TársFest – Mutasd meg!” címmel innovációs szemináriumokat szervezünk társadalmilag felelős egyetemista fiatalok számára.
Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on twitter
Twitter

“Az elmúlt években elvégzett munka lehetővé teszi a Nemzeti Ifjúsági Tanács számára, hogy az alapvető funkciókon és működésen túl egyre több olyan témával kezdjen el foglalkozni, amelyek a fiatalokat érintik. Célunk, hogy egy olyan, több lábból álló innovációs projektet indítsunk el, amely egyszerre ad át tudást a fiataloknak és fejleszti az ifjúsági-civil szektor innovációs szemléletét, valamint az ifjúsági munka online támogatására és a civil szervezetek bevételeinek növelésének az ösztönzésére egyaránt új megközelítéseket kíván behozni. Ezen tevékenységeink közül a most induló képzéssorozat csak az első elem, amelyet újabbak fognak követni a következő hónapokban.” – mesél a legújabb projektünk komplexitásáról Hegedüs Zoltán, NIT elnök.

A tevékenység célja, hogy a fiatalok és az ifjúsági közösségek minél szélesebb köre megismerje az innováció fogalmát, az innovatív gondolkodásban rejlő lehetőségeket és a startup kultúrát. A szemináriumokon olyan társadalmi részvételre kívánjuk ösztökélni a résztvevőket, amely segíti vállalkozókészségük fejlődését, az ifjúsági vállalkozásfejlesztést és akár új, társadalmilag felelős start-up-ok létrejöttét, kifejezetten társadalmi kihívások mentén.

A nonprofit ifjúsági közösségékben aktív fiatalok számára lehetőséget kínálunk a vállalkozói szemlélet mód megismerésére, míg a vállalkozói attitűddel rendelkező fiataloknak a társadalmi felelősség vállalás fontosságát kívánjuk bemutatni. Ennek megfelelően a szemináriumok ösztönözhetik a új partnerségek kialakulását különböző szemléletmóddal rendelkező fiatalok között, mivel az innováció gyakran új együttműködések vagy másutt előforduló ötletek adaptálásán keresztül valósul meg.

A szemináriumok – a járványügyi helyzetre való tekintettel – online formában valósulnak meg. Minden esemény két blokkra külön el: az első részben egy 30-40 perces előadásra, amit egy meghívott vendégelőadó tart a szeminárium adott témájában. Az előadást egy 15-20 perces vezetett Q&A rész követi. A második részben meghívott vendéggel vagy vendégekkel egy maximum 60 perces beszélgetés, élő interjú valósul meg, aktív közönség kérdésekkel.

Ha tetszett, miért ne osztanád meg?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Hozzászólok...