Lezárult a Nemzeti Ifjúsági Tanács “Együtt.Újra” címet viselő fotópályázata, amely során a fiatalok szemével és kameráin keresztül kívántuk bemutatni az elmúlt hónapokban végre újjáéledő közösségi életet.

Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a Kormány mindent megtett annak érdekében, hogy a közösségi élet újraindulhasson hazánkban, ennek egyik meghatározó feltételére, az oltakozásra hívta fel a megjelentek figyelmét. Elmondta továbbá, hogy a közösségek újraindításában és a civil szektor megújulásában, fejlesztésében a fiataloknak kiemelt szerepe van, ezért nagyon fontos, hogy az ő nézőpontjukat i megismerjük, az ő szemükkel lássuk a programokban, önkéntes közösségek működésében rejlő lehetőségeket.

Hegedüs Zoltán, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke a közösségek fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint kiemelte, hogy a beérkezett alkotások mennyire jól bemutatják és visszaadják azt, hogy a hazánkban működő több tízezer szervezet milyen sokrétű munkát végez, legyen szó a legfiatalabb vagy a legidősebb korosztályról. Hozzátette, nagyon bízik abban, hogy a képek a figyelem felkeltése mellett arra is alkalmasak lesznek, hogy általuk még többen kapjanak kedvet a civil szervezetek életébe való bekapcsolódáshoz. Az ünnepélyes díjátadót követően megnyílt a húsz legjobb pályamunkából álló vándorkiállítás, amely a következő hónapokban körbejárja az országot, és hazánk minden megyéjében megtekinthető lesz egy-egy héten keresztül az egyes megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központok szervezésében. A húsz döntős pályaműből egy nyomtatásban megjelenő, a pályázat címét viselő fotóalbum is született.

A képek jövő hét keddig az Aranytíz Kultúrház első emeleti kiállítóterében tekinthetők meg, majd elindulnak “országjárásukra”, annak érdekében, hogy minél több érdeklődő számára láthatóvá tegyék, mit is jelent végre újra együtt, közösségben lenni a fiatalok szerint. Budapest után a vándor-kiállítás következő helyszíne Tatabánya lesz, ahol a döntős képekből álló kiállítás a Vértes Agorájában lesz látogatható 2021. október 20. és 26. között (hétfőtől péntekig 10:00-20:00 óráig, illetve vasárnap 10:00-18:00 óráig). A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!