Az első komolyabb önkéntes tevékenységemnek a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút adott helyet. Az ország összes részéről származó általános iskolás diákokkal közösen sokszínű feladatokkal megismerkedhettem a közösségben. Ekkor tapasztaltam meg elsőként, hogy milyen érzés egy csapathoz tartozni, akik fegyelmezetten dolgoznak, hiszen tudják: „A vasút egy veszélyes üzem”.

Az általános iskolai éveim során gyakran tisztítottam meg az óbudai patakpartot barátaimmal és részt vettem a vízilabda csapatommal a 2013-as árvízi védekezésében. Miután gimnáziumi éveimet megkezdtem egy német nemzetiségi gimnáziumban Pilisvörösváron fontos szerepet töltött be a mindennapjaimba, hogy az iskolai élet alakításában aktívan részt vegyek. Próbáltam a vezetőség felé kommunikálni a számomra fontos dolgokat, így például a szelektív hulladékgyűjtés hatékony bevezetését kértem tőlük, és ezt a kezdeményezést barátommal, Kiss Dáviddal sikeresen létrehoztuk és azóta is önkéntes módon gondozzuk ezt a projektet.

2018 nyarán részt vettem egy nemzetközi környezetvédő önkéntes táborban a Hortobágyon, ahol egy nemzetközi csapattal hulladékot szedtünk és bekapcsolódtunk a Hortobágyi Madárkorház munkájába. Jelenleg a Tisza menti iskolákba fogjuk eljuttatni a körforgásos gazdaság fontosságát, az iskolaiszelektiv.hu oldalon a projekt figyelemmel kísérhető.

Az iskolai diákönkormányzati önkéntesség mellett aktív szerepet vállalok abban, hogy az iskolám részt vegyen az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban. A 2019-es EP választásokon „Szavazni fogok” önkéntesként igyekeztem motiválni a kortársaimat a szavazásra, csapatommal pedig EU-s szinten nyertes kampánnyal tartottunk önkéntes tájékoztatót a választásokról Budapesten.  Nemzeti Ifjúsági Tanács munkájába azután kapcsolódtam be, hogy Pest megye képviselőjeként részt vettem az Országos Diákparlament és az Országos Diáktanács munkájában. Pest megyében több képzést is szerveztem képviselőtársaimmal, elindítottuk Magyarországon a „Trash challenge” szemétszedési akciót.

Jelenleg Németországban tanulok egyetemen és alakítója vagyok a német-magyar kapcsolatoknak. Korábban önkéntesen részt vettem a Német-Magyar Ifjúséger Egyesület munkájában, jelenleg az egyesület csapatát is támogatom munkatársként. A Passaui Egyetemen a hallgatói önkormányzatban képviselem a nemzetközi hallgatók érdekeit és szaktársaimmal együtt idén megalapítottuk a német-magyar hallgatói csoportot.

A Nemzeti Ifjúsági Tanácson belül jelenleg a nemzetközi munkacsoport munkájában veszek részt és végig kísértem egy nemzetközi kampányt, ahol a NIT partnerszervezeteivel közösen állt ki a többnyelvűség fontosságáért. Az Európai Ifjúsági Rendezvényen küzdöttem az ügyért és az önkéntes munkámmal képviselt ügy eljutott az Európa jövőjéről szóló konferencia jelentésébe.

Számomra a legélvezetesebb önkétességi munka, amiben részt vettem és amire talán mondhatom, hogy büszke is vagyok az az a csapatmunka volt, amikor minden hagyományos érdekképviseleti eszköz használata után sem tudtam elérni, hogy megépüljön egy buszmegálló és erre önkéntes munkával felépítettünk egyet. Számomra ennek a buszmegállónak a felépítése volt a legérdekesebb önkéntes tevékenységem.

Ez is érdekelhet