fbpx

Kovács Péter kifejezte szolidaritását és felajánlotta a Nemzeti Ifjúsági Tanács segítségét

Névtelen terv (8)
A számos emberéletet követelő és súlyos anyagi károkat okozó orosz-ukrán katonai konfliktus miatt Kovács Péter Natalia Shevchuk-nak írt levelében a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) elnökségének nevében kifejezte szolidaritását és támogatásáról biztosította az Ukrajnában élő fiatalokat.

A NIT elnöke biztosította ukrán kollégáját, hogy a magyar szervezet mint az ifjúsági civil társadalom része, támogatni fog minden olyan erőfeszítést Magyarország részéről a helyzet megoldására, amely szükséges az Ukrajnában élő fiatalok biztonságának garantálásához, és támogatni fogja a közös európai válaszcselekvést a békés megoldás megtalálása érdekében.

Emellett a NIT elnöksége felkérte a Társadalmi Ügyek Munkacsoportot, hogy vizsgálja meg milyen konkrét lépésekkel tudna a szervezet bekapcsolódni egy esetleges humanitárius vészhelyzet megoldásába Magyarország területén. Továbbá, a NIT partnereivel közösen felelősségének érezi a Kárpátalján élő magyar nemzeti kisebbség védelmében szükséges intézkedések előkészítését és támogatását.

Az ukrán ifjúsági közösségeket tömörítő ifjúsági tanács és a NIT között már a koronavírus-járványt megelőzően is volt élő kapcsolat, míg az elmúlt hónapokban aktív munka kezdődött a magyar-ukrán határon átnyúló társadalmi problémák kezelésére.

Kovács Péter levelében végül erőt és kitartást kívánt a szervezet képviselőinek állhatatos munkájához.

Az angol nyelvű levél itt olvasható: Levél az Ukrán Nemzeti Ifjúsági Tanács részére

 

 

Kép: karpatlaja.ma