2022. február 26-27- én tartották az Ifjúsági Konferencia Európa Jövőjéről elnevezésű eseményt a Nemzeti Ifjúsági Tanács társzervezésében. A konferencián 16 előadó és 67 fiatal vett részt azzal a céllal, hogy véleményüket a szervezők becsatornázzák a Conference on the Future of Europe folyamatába. 

A nap kezdetén a fiatalok megismerkedhettek az Ifjúság Európai Éve és az Európai Parlament Kapcsolattartó irodája által nyújtott ifjúsági lehetőségekkel. A program részeként Kovács Domokos, az ENSZ ifjúsági küldöttje is tartott beszámolót a European Youth Eventről.

A konferencia során a fiatalok kipróbálhatták többek között a VoxPop társasjátékot, érintették az afrikai fejlesztéspolitikát, az európai fiatalok helyzetét és lehetőségeit, az eurózóna és európai minimálbérrel kapcsolatos kérdéseket, valamint központba kerültek fenntarthatósági kérdések is. 

A NIT négy fiatal – Illés, Réka, Imre és Annamária – alulról jövő kezdeményezését támogatta, hogy az esemény megvalósulásával a magyar fiatalok véleményének teret adjon a Conference on the Future of Europe folyamatában.

Ez is érdekelhet
Olvass el

Félidőben a PRIME projekt!

A PRIME („Promoting and Improving Existing Methods of Youth Participation” 2022-1-HU01-KA220-YOU-000089532) projekt második személyes találkozóját tartották Kolozsváron január…