Antal Kinga Kincső az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának joghallgatója, emellett Szegeden pénzügy és számviteli ügyintézőnek is tanul. Amellett, hogy a Fúzió Hallgatói Közösség ELTE-s tagozatának elnökeként a közéleti vonal iránt érdeklődő egyetemistákkal dolgozott együtt és szívügyének tekinti a tehetséggondozást, emellett sportedzőként is tevékenykedik. 

Hogyan és mikor találkoztál a szervezettel? Hogyan kapcsolódtál be a NIT életébe?

A Nemzeti Ifjúsági Tanácsról az általuk szervezett rendezvények útján szereztem tudomást, és tetszett, hogy a közösségi médiában is nyomon követhető volt, mivel foglalkoznak. Számtalan ifjúsági szervezetben voltam aktív szervezői szinten is. Nagy megtiszteltetésként ért, hogy ősszel engem is ajánlottak a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagjának, és még inkább, hogy a Küldöttgyűlés bizalmat szavazott nekem. Igyekszem felnőni a feladathoz.

Jelenleg a NIT-en kívül mivel foglalkozol még? Korábbi tapasztalataidat hogyan tudod kamatoztatni ebben a szervezetben?

Párhuzamosan tanulok az ELTE Állam és Jogtudományi Karán jogásznak és Szegeden pénzügy és számviteli ügyintézőnek. Tavaly júniusban továbbá az utolsó sportedzői vizsgámat is letettem. Elsőéves korom óta tagja vagyok a Joghallgatók Önképző Szervezetének, 2 éven át szakmai tevékenységekért felelős alelnök voltam a European Law Students’ Associationnél, jelenleg pedig a Fúzió Hallgatói Közösség ELTE-s tagozatának elnöke vagyok. Ezen felül gyakorta moderálok beszélgetéseket, vagy akár mondok verseket. Ezeket mind próbálom majd beépíteni a NIT-ben végzett munkámba.

Mi a legnagyobb motivációd szervezeti és egyéni szinten?

Szervezeti szinten mindenképpen az ifjúság európai évének méltó megszervezése, egyéni szinten pedig különösen az, hogy minél több programot juttathassunk el azoknak is, akik nem a fővárosban vagy környékén élnek.

Hogyan indult a közös munka? Mik lesznek a Te főbb tevékenységi köreid?

Gördülékenyen. Öröm látni, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács vezetőségével járó nagy feladatokra nem vagyunk egyedül. Az én főbb tevékenységi köreim, korábbi tanulmányaimnak, érdeklődési köreimnek megfelelően az egészséges életmód népszerűsítése és a tehetséggondozás lesznek.

Ha egy dolgot kellene kiemelned, mi lenne az az egy szemlélet, gondolat, meglátás, amit szeretnél elmélyíteni a szervezetben vagy amit kifejezetten szívügyednek tekintesz? 

Minden benne van abban, amit Kovács Péter elnök úr is kiemelt: „Jót s jól!” – szerintem is ebben áll a nagy titok.

Mi a kedvenc állatod? 

A kedvenc állatom a kolibri. Eltörpül méretre legtöbb madártársa mellett, de csodálatos, milyen egyedi módon tud repülni! Engem mindig arra emlékeztetnek, hogy az adottságainkat mindig lehetőségként kell megélni.

Ez is érdekelhet