2022 áprilisában tartották a nemzetközi partnerségi találkozót Európa nemzeti ifjúsági tanácsaival. A háromnapos programsorozat folyamán az úgynevezett BICC meeting keretében találkoztak fiatalok szerte a kontinensről.

A BICC egy földrajzi kooperáció az Európai Ifjúsági Fórumon belül, amelynek a mi ifjúsági
tanácsunk is tagja sok másik közép-európai, Benelux és szigetország mellett.

Az eseménysorozat első napján a V4 országok – Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország – delegáltjai tudhattak meg többet pályázati, illetve kooperációs lehetőségekről. 

A második napi program folytatásában csatlakoztak a BICC együttműködés további képviselői: Írországból, a Benelux államokból, Nagy-Britanniából Németországból, Svájcból és Ausztriából is érkeztek résztvevők, így a képviselők teljes létszámban voltak.

A 3. napon lehetőséget kaptak a nemzetközi képviselők, hogy bemutassák munkájukat, bemutatkozott a Youth Business Group és a Hungarian Youth Association, továbbá élőben bejelentkezett az National Youth Council of Ukraine – NYCUkraine elnöke, Natalia Shevchuk.

A konferencia során az ifjúsági tanácsok a saját országaik ifjúságpolitikájának megvitatása mellett felkészültek a European Youth Forum következő küldöttgyűlésére is. 

Az első két nap a Budapesti Európai Ifjúsági Központban (BEIK) zajlott, míg a záró napnak a Magyar Tudományos Akadémia adott otthont. A háromnapos konferenciát a résztvevő fiatalok egy díszvacsorán zárták.

Fotók: Vámosi Áron

Ez is érdekelhet
Olvass el

Félidőben a PRIME projekt!

A PRIME („Promoting and Improving Existing Methods of Youth Participation” 2022-1-HU01-KA220-YOU-000089532) projekt második személyes találkozóját tartották Kolozsváron január…